Ћиро Блажевић: Србија би са мном била првак света!

“Имате страшан тим, али играчи морају да се мотивишу. А ко тај посао боље зна од мене”, пита се тренер свих тренера. 

Фудбал 01.04.2015 | 18:00
Ћиро Блажевић: Србија би са мном била првак света!

Тренер свих тренера, како га зову у Хрватској, не оставља дилему. Сигуран је да би са репрезентацијом Србије освојио Мундијал.

Легендарни стручњак Мирослав Ћиро Блажевић поручио је у разговору за дневни лист Ало да га је партија Орлова у Лисабону много ражалостила. Он је додао да је највећи кривац за неуспех против Португалије селектор Радован Ћурчић јер није на прави начин мотивисао екипу.

Човек који је са Ватренима освојио треће место на Мундијалу у Француској каже да више он жали због пораза него поједини репрезентативци Србије.
„У томе и јесте највећи проблем Орлова. Ти фудбалери некако мекано улазе у мечеве репрезентације. Требало би да гину, да зној лије са њих, да се боре докле год имају снаге, да бар борбеношћу задовоље напаћени народ ако већ нема резултата... Читам и чујем како их у Србији називају дунстерима, а раја је увек у праву“, рекао је за Ало Мирослав Блажевић.

Времешни стручњак се током разговора за београдски дневник понудио Томиславу Караџићу.
„Са том концентрацијом талента, уз моје знање и искуство, па... били бисмо прваци света. Имате страшан тим, али га треба укомпоновати. Играчи морају да се мотивишу, а ко то боље зна од мене?!“

За мањак мотивације Блажевић је окривио Ћурчића.
„Иако не игра, тренер је највећи кривац. Увек. На њему је да сноси кривицу кад је резултат лош, а када је добар онда су играчи у првом плану. Не познајем његов рад, знам да је кратко на челу тима, али морао је да смисли како да туче Португалију, која уопште није тим пред којим противник треба да дрхти.“

Коментари / 0

Оставите коментар