Ćiro Blažević: Srbija bi sa mnom bila prvak sveta!

“Imate strašan tim, ali igrači moraju da se motivišu. A ko taj posao bolje zna od mene”, pita se trener svih trenera. 

Fudbal 01.04.2015 | 18:00
Ćiro Blažević: Srbija bi sa mnom bila prvak sveta!

Trener svih trenera, kako ga zovu u Hrvatskoj, ne ostavlja dilemu. Siguran je da bi sa reprezentacijom Srbije osvojio Mundijal.

Legendarni stručnjak Miroslav Ćiro Blažević poručio je u razgovoru za dnevni list Alo da ga je partija Orlova u Lisabonu mnogo ražalostila. On je dodao da je najveći krivac za neuspeh protiv Portugalije selektor Radovan Ćurčić jer nije na pravi način motivisao ekipu.

Čovek koji je sa Vatrenima osvojio treće mesto na Mundijalu u Francuskoj kaže da više on žali zbog poraza nego pojedini reprezentativci Srbije.
„U tome i jeste najveći problem Orlova. Ti fudbaleri nekako mekano ulaze u mečeve reprezentacije. Trebalo bi da ginu, da znoj lije sa njih, da se bore dokle god imaju snage, da bar borbenošću zadovolje napaćeni narod ako već nema rezultata... Čitam i čujem kako ih u Srbiji nazivaju dunsterima, a raja je uvek u pravu“, rekao je za Alo Miroslav Blažević.

Vremešni stručnjak se tokom razgovora za beogradski dnevnik ponudio Tomislavu Karadžiću.
„Sa tom koncentracijom talenta, uz moje znanje i iskustvo, pa... bili bismo prvaci sveta. Imate strašan tim, ali ga treba ukomponovati. Igrači moraju da se motivišu, a ko to bolje zna od mene?!“

Za manjak motivacije Blažević je okrivio Ćurčića.
„Iako ne igra, trener je najveći krivac. Uvek. Na njemu je da snosi krivicu kad je rezultat loš, a kada je dobar onda su igrači u prvom planu. Ne poznajem njegov rad, znam da je kratko na čelu tima, ali morao je da smisli kako da tuče Portugaliju, koja uopšte nije tim pred kojim protivnik treba da drhti.“

Komentari / 0

Ostavite komentar