Истиномјер: Много се обећало, мало урадило

У пвих сто дана рада, Влада Републике Срспке није остварила добре резултате, кажу из истраживачког тима Истиномјер. У погледу испуњавања предизборних обећања, закључује се да се много обећавало, а мало шта остварило.

Република Српска 31.03.2015 | 20:15
Истиномјер: Много се обећало, мало урадило

У првих 100 дана рада, Влада Републике Српске започела је рад на 39 од укупно 506 обећања, које су у предизборном периоду дале партије које су формирале Владу, стоји у анализи Истиномјера.

У првих сто дана рада од 506 обећања Влада Републике Српске започела је рад на 39, а већ је прекршила 5 датих обећања међу којима су обећања да ће смањити рок исплате пореског дуга на 60 дана, повећати издвајања за пољопривреду, као и обећања о градњи више инфраструктурних пројеката.

"Занимљиво је да партије су овај пут много мање пажње посветиле, ономе што обичног човјека занима обећањима из области рада и запошљавања", каже Дамир Дајановић, истраживач Истиномјера.

Влада Републике Српске, кажу у Истиномјеру, није започела ни више десетина предизборних обећања у области здравства, социјалних питања, као и у области енергетике. Тако су представници владајућих паритја прије избора тврдили да ће одржавати ниске цијене електричне енергије, која сада поскупљује.

Нису испоштована ни обећања о полној равноправности у јавним институцијама.

"Иако је на челу Владе Републике Српске жена, у саставу имају тек три министрице. У народној скупштини, нису ни на једној истакнутој функцији и предсједник потпредсједник су мушкарци и генерални секретар и његов замјени", истакла је Аида Ајановић, истраживач Истиномјера.

Највећу сјену на првих сто дана Владе, кажу у анализи Истиномјера, бацила је афера око снимка који наводно доказује да је премијерка учествовала у куповини посланика. Осим бруталног упада у редакције портала Клиx, никаква значајнија активност на расвјетљивању ове афере није забиљежена.

"Ових сто дана рада Владе је свакако протекло у сјени куповине посланика у НСРС, у више наврата је Истиномјер захтијевао од Тужилаштва да се очитује, одговор нисмо добили ни од МУП-а ни од кабинета премијерке", каже Далио Сијах, уредник портала Истиномјер.ба.

Занимљиво је, кажу из Иситиномјера, да су владајуће странке у предизборном периоду често у својим обећањима излазиле из сфере реалног, па су тако обећавали и рјешавање проблема који су у надлежности локалних заједница иако у октобру нису одржани локални него општи избори.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јој

31.03.2015 19:13

А шта сте очекивали ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

де Факто

31.03.2015 19:35

Када це се судити Папцима због политицке корупције? Ко је убио Вукелица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

31.03.2015 20:44

Боље рецено много се обецало није се ниста конкретно урадило. Сто би се рекло гола вода или смуцај па пролиј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

профа

31.03.2015 21:22

Сви ови у влади не знају ни како се зову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

31.03.2015 21:24

Сваких 100 дана испунити по 39 обецања и обецано испуњено, а кад ће ови на федералном нивоу испунити своја обецања они већ добро касне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стевилињо

01.04.2015 07:44

Па ста су све наобецавали са оваквим радом, не би стигли за једно песто година!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

01.04.2015 17:56

Истиномер?Ста це да мери истиномер?Није ли истина страдала прва, јос поцетком деведесетих?

ОДГОВОРИТЕ