Скупштина општине против измјештања ЦЈБ Источно Сарајево

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су на данашњој сједници Резолуцију према којој Скупштина захтјева да надлежне институције одмах прекину све активности везане за пресељење сједишта Центра јавне безбједности Источно Сарајево са Пала у Источно Ново Сарајево.

Република Српска 31.03.2015 | 17:42
Скупштина општине против измјештања ЦЈБ Источно Сарајево

Резолуција ће бити упућена Влади Републике Српске, МУП-у Републике Српске, те градоначелнику Источног Сарајева.

Скупштина општине Пале категорично се противи и оштро осуђује све активности везане за евентуално пресељење сједишта Центра јавне безбједности Источно Сарајево из Пала у општину Источно Ново Сарајево. Скупштина тражи да се хитно одржи састанак надлежних институција са начелником општине Пале, како би се сједиште Центра задржало у Палама.

Нећемо дозволити ни толерисати деинституционализацију Пала, која је на сцени већ дужи временски период, поручили су одборници, инсистирајући да све институције система и појединци уважавају Пале као мјесто оснивања највећег броја институција Републике Српске.

„Не прихватамо да се 2015. године, 20 година послије рата, и даље наставља тренд одласка институција из Пала. Ми смо и до сада хтјели да будемо партнери Влади РС за трајно рјешавање сједишта ЦЈБ-а у Палама. Водили смо одређене активности и нудили Влади и Министарству унутрашњих послова сарадњу на начин да смо нудили земљиште, обавезе ренти и уређења, као и сву другу подршку да се ЦЈБ изгради и остане овдје са трајним сједиштем. С друге стране, свједоци смо да се воде активности на том пресељењу, од разних лобистичких група које имају подршку од Владе РС и МУП-а РС”, сматра замјеник начелника општине Пале Ненад Вуковић.

Тачка око усвајања Резолуције помирила је позицију и опозицију у Палама. Клуб одборника СНСД-а подржао је закључак.

Јединство позиције и опозиције у скупштинским клупама Пала ипак је трајало кратко. Иако су се сложили око тачке гдје је било у питању сједиште Центра јавне безбједности, опозиција се оштро успротивила усвајању извјештаја о раду начелника и извјештаја о извршењу буџета за 2014. годину. Док су одборници опозиције тврдили да буџет није развојни, власт у Палама поручила је да је општина Пале једна од малобројних општина у Српској која је у протеклој години пословала позитивно, те да њен буџет има развојни карактер и задовољава потребе свих грађана ове локалне заједнице.

Опширније вечерас у Дневнику 2 БН ТВ у 19:30

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

АНТИ СНСД

31.03.2015 16:01

Додик и Косарац хоце све да однесу са Пала а ви опет гласајте за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

31.03.2015 18:03

Највише се за измештање залаже мали Сташа. Иначе, ово је политика СНСД-а, да би се што више ослабиле позиције СДС-а, центар би преселили у Лукавицу гдје мали Сташа има утицај на слијепе послушнике СНСД-ове политике (можете мислити ауторитета :)). Телеком су измјестили са Сокоца у Лукавицу, имају намјеру и центар па онда вјероватно завод за запошљавање и ко зна шта још. Све ово је већ виђено, кренули су "јуначки" на Добој, сад иду на Соколац и Пале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

31.03.2015 20:43

Неце ици тако лако, дице се народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

31.03.2015 21:07

Неће се Пале дати "Црвеним Кмерима" из Лакташа и њиховим овдашњим слугама!!!

ОДГОВОРИТЕ