Skupština opštine protiv izmještanja CJB Istočno Sarajevo

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su na današnjoj sjednici Rezoluciju prema kojoj Skupština zahtjeva da nadležne institucije odmah prekinu sve aktivnosti vezane za preseljenje sjedišta Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo sa Pala u Istočno Novo Sarajevo.

Republika Srpska 31.03.2015 | 17:42
Skupština opštine protiv izmještanja CJB Istočno Sarajevo

Rezolucija će biti upućena Vladi Republike Srpske, MUP-u Republike Srpske, te gradonačelniku Istočnog Sarajeva.

Skupština opštine Pale kategorično se protivi i oštro osuđuje sve aktivnosti vezane za eventualno preseljenje sjedišta Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo iz Pala u opštinu Istočno Novo Sarajevo. Skupština traži da se hitno održi sastanak nadležnih institucija sa načelnikom opštine Pale, kako bi se sjedište Centra zadržalo u Palama.

Nećemo dozvoliti ni tolerisati deinstitucionalizaciju Pala, koja je na sceni već duži vremenski period, poručili su odbornici, insistirajući da sve institucije sistema i pojedinci uvažavaju Pale kao mjesto osnivanja najvećeg broja institucija Republike Srpske.

„Ne prihvatamo da se 2015. godine, 20 godina poslije rata, i dalje nastavlja trend odlaska institucija iz Pala. Mi smo i do sada htjeli da budemo partneri Vladi RS za trajno rješavanje sjedišta CJB-a u Palama. Vodili smo određene aktivnosti i nudili Vladi i Ministarstvu unutrašnjih poslova saradnju na način da smo nudili zemljište, obaveze renti i uređenja, kao i svu drugu podršku da se CJB izgradi i ostane ovdje sa trajnim sjedištem. S druge strane, svjedoci smo da se vode aktivnosti na tom preseljenju, od raznih lobističkih grupa koje imaju podršku od Vlade RS i MUP-a RS”, smatra zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković.

Tačka oko usvajanja Rezolucije pomirila je poziciju i opoziciju u Palama. Klub odbornika SNSD-a podržao je zaključak.

Jedinstvo pozicije i opozicije u skupštinskim klupama Pala ipak je trajalo kratko. Iako su se složili oko tačke gdje je bilo u pitanju sjedište Centra javne bezbjednosti, opozicija se oštro usprotivila usvajanju izvještaja o radu načelnika i izvještaja o izvršenju budžeta za 2014. godinu. Dok su odbornici opozicije tvrdili da budžet nije razvojni, vlast u Palama poručila je da je opština Pale jedna od malobrojnih opština u Srpskoj koja je u protekloj godini poslovala pozitivno, te da njen budžet ima razvojni karakter i zadovoljava potrebe svih građana ove lokalne zajednice.

Opširnije večeras u Dnevniku 2 BN TV u 19:30

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ANTI SNSD

31.03.2015 16:01

Dodik i Kosarac hoce sve da odnesu sa Pala a vi opet glasajte za njih.

ODGOVORITE
Name

NIKOLA

31.03.2015 18:03

Najviše se za izmeštanje zalaže mali Staša. Inače, ovo je politika SNSD-a, da bi se što više oslabile pozicije SDS-a, centar bi preselili u Lukavicu gdje mali Staša ima uticaj na slijepe poslušnike SNSD-ove politike (možete misliti autoriteta :)). Telekom su izmjestili sa Sokoca u Lukavicu, imaju namjeru i centar pa onda vjerovatno zavod za zapošljavanje i ko zna šta još. Sve ovo je već viđeno, krenuli su "junački" na Doboj, sad idu na Sokolac i Pale.

ODGOVORITE
Name

SS

31.03.2015 20:43

Nece ici tako lako, dice se narod!

ODGOVORITE
Name

Maša

31.03.2015 21:07

Neće se Pale dati "Crvenim Kmerima" iz Laktaša i njihovim ovdašnjim slugama!!!

ODGOVORITE