10 најгорих ''појачања'' ове сезоне у ПЛ су...?

Дејли мејл одабрао најлошије аквизиције на Острву...

Фудбал 01.04.2015 | 14:40
10 најгорих ''појачања'' ове сезоне у ПЛ су...?

Наш народ има изреку „Колико пара толико музике“. Е па не мора баш увек тако да буде! То се потврђује из године у годину када су у питању трансфери у свету фудбала. Ако дате и близу 100.000.000 евра за једног фудбалера као што је то учинио Реал Мадрид за Герета Бејла, то вам не гарантује да ће он играти савршено. Може чак и да се не види на терену, као што је то било случај у последње Ел класику. Такође, довођење играча без обештећења може врло често да буде мачка у џаку. Оваквих је примера много и у Премијер лиги, па ћемо се зато фокусирати на десет најгорих „појачања“ ове сезоне на Острву.

10. Фернандо (Порто – Манчестер Сити)

Летње појачање Мануела Пелегринија које је само учинило да Грађани назадују. Његова позиција би била да спречава нападе противника, али он се ту по процени енглеских стручњака није показао. Креирање напада је већ научна фантастика. Посебно у Лиги шампиона. Нема сумње да је овим потезом Порто показао још једном велико познавање тржишта и зараде новца.

9. Рики Ламберт (Саутемптон – Ливерпул)

Ко би рекао да ће нападач који је провео већину своје каријере у нижим лигама на крају завршити ни мање ни више него на Енфилду? За то је заслужан Брендан Роџерс који га је довео на лето за суму од четири милиона фунти. Сада већ 33-годишњи нападач је ове сезоне одиграо само 593 минута за Редсе, и дао два гола.

8. Анхел ди Марија (Реал Мадрид – Манчестер јунајтед)

Па поново изговорите ону изреку. Плаћен је 60.000.000 фунти, и када се гледа пропорционално уложеном новцу, Ван Галова екипа добила је врло мало. Од таквог суперстара који долази из Реал Мадрида очекује се да решава утакмице, буде лидер на терену, али добри мечеви Аргентинца ове сезоне могу да се наброје на прсте једне руке. Једноставно, стил игре у Премијер лиги му не одговара.

7. Герет Бери (слободан играч - Евертон)

На папиру одличан потпис. Сигуран играч, искусан, има добру „левицу“, може да пошаље пас простор. Али у пракси, јадац. На Гудисону сигурно нису задовољни играма Берија, а многи познаваоци прилика у Ливерпулу кажу да није склопио присан однос са навијачима. Још увек га гледају као странца. Најбољи начин да се то промени је добар фудбал, али...

6. Марио Балотели (Милан – Ливерпул)

Довољно је само рећи Балотели. Шта очекивати од човека који гађа децу пикадом на тренингу, или пали ватромет у кући? Ипак, Брендан Роџерс је у њему видео потенцијал и довео га на Енфилд за суму од 16.000.000 фунти. На ЕУРО 2012 показао је да има квалитет, али га из копа Енфилда нису много видели. Ове сезоне је постигао само један гол. Ипак, има „само“ 24 године. Никад се не зна, можда ће се уозбиљити.

5. Мауро Зарате (Велез Сарсфилд – Ветс Хем)

Основна претпоставка је да ће свака придошлица да се уклопи у систем рада његовог тренера. Сем Алардајс жестоко потенцира трчање. А Зарате не воли да трчи. На првој утакмици против Кристал Паласа је све одушевио, али то је био само блесак. Ово је очигледан пример талента без радних навика. Нажалост по све љубитеље чекићара.

4. Радамел Фалкао (Монако – Манчестер јунајтед)

Да вам је неко после фантастичне игре у дресу Атлетико Марида рекао да ће Фалкао доживети да у дресу Манчестер јунајтеда не може да направи разлику у дуелу са нижелигашем Кембриџом и да ће га незадовољни тренер извести из игре у 60. минуту меча, сигурно у то не бисте поверовали. Плаћен је 15.000.000 фунти за једногодишњу позајмицу са могућношћу продужетка уговора. Како ствари стоје, све ће остати на тој могућности. Он је ове сезоне дао четири гола. Од играча таквог калибра, мало је.

3. Рио Фердинанд (Слободан играч – КПР)

Још један пример бацања новца у празно. КПР је желео искусне играче, добио је преискусне, да не кажемо истрошене и старе. Фердинанд је пример таквог лошег пословања, које је клуб из Лондона довело до финансијских проблема. Очигледно то није онај Фердинанд који жарио и палио у тандему са Немањом Видићем. Само су из КПР-а морали да му плате жестоку плату да то и сазнају.

2. Елијаким Мангала (Порто – Манчестер сити)

Поново тај Порто, а поново и Сити. Још један доказ да неко једноставно зна како да заради, и како неко не зна да потроши. Сити је капнуо невероватних 32.000.000 фунти за Мангалу, а добио је просек. Вероватно се многи и даље питају одакле Грађанима идеја за овако нешто. Али где има, ту се и просипа!

1. Емануел Ривије (Монако – Њукастл)

Помало и изненађујуће прво место на листи, али није ту без разлога. Није дошао за џабе у Њукастл, плаћен је солидних пет милиона фунти Монаку. Али за шта? Није дао гол на 17 мечева у Премијер лиги, промашио је сваку шансу која му се пружила, није знао да се ослободи чувара, нити да креира напад. Ово су само неки од разлога зашто су га колеге са Дејли мејла окарактерисале за најгоре појачање ове сезоне у Премијер лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар