Конструктивна критика Југовића за Толета и ФСС!

Мењамо по три селектора, стално се свађате, Друловић је требало да остане! “Новак Ђоковић може себи да дозволи да изуби први сет, па да добије наредна три, али ми у фудбалу нисмо тај ниво”, објашњава Југовић покушај Орлова да се чупају против Роналда и Португалаца.

Фудбал 01.04.2015 | 13:20
Конструктивна критика Југовића за Толета и ФСС!

После Драгана Стојковића Пиксија, разочарање репрезентацијом Србије не крије ни његов некадашњи саиграч Владимир Југовић. Још један члан последње велике генерације коју је наш фудбал имао поручује да је проблем дубоко укорењен у раду ФСС и да се то рефлектује на играче и резултате.
“Оно што смо видели у Лисабону, мора да забрине. После Европског и Светског првенства, измиче нам треће узастопно велико такмичење. Проблем, дакле, траје дуго и треба му погледати у очи. Дуго сам играо и знам веома добро да се све одозго преноси на нас који смо на терену. У ФСС предуго трају турбуленције, свађе и неизвесност. Ко ће бити председник, директор, селектор… Толе Караџић мора да схвати да је за успехе укућана потребан мир и стабилност у кући. Тога код нас одавно нема”, каже Југовић за Блиц.

Југовић подсећа на целу ујдурму око избора селектора.
“Ми смо се скору годину бавили наследником Синише Михајловића! Пре квалификација смо имали једног, на њиховом почетку другог, а после три меча смо добили трећег селектора. Зашто Савез није имао храбрости да остави Друловића као селектора? Показао је шта зна, снимио стање у екипи, а онда све из почетка. Најпре Адвокат, па после његовог неуспеха Ћурчић… Није ово на његову адресу, али стално се нешто чекало и бирало. Докле”, пита се Југовић.

О играчком кадру Орлова, прослављени фудбалер каже:

“Имамо таленат и добре појединце, али нисмо тим. То је нешто што се прави од врха пирамиде па наниже. Имамо играче у јаким клубовима, али имају их и други. У екипи имамо превише играча истог типа, многи од њих су дуго у саставу, а не пружају колико се очекује. Имам свој поглед на све, али има у Србији много стручнијих па нека кажу зашто губимо.”

Двоструки првак Европе у клупском фудбалу поручује да није нормална ситуација у којој репрезентација мора да вади флеке на гостовању као што је ово у Лисабону.
“Ко је довео себе до тога да се вади против Роналда и Португалаца на њиховом терену, лоше му се пише. Направићу поређење: Ђоковић може себи да дозволи да изгуби први сет, па да да добије три следећа и све преокрене. Ми у фудбалу нисмо тај ниво, а за помак је потребно много више од импровизације”, поручио је Владимир Југовић у разговору за Блиц.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

делија

01.04.2015 12:06

Најбољи човјек у Звезди 91, најкориснији играч Европе.Алал вера мајсторе,али зато ти нема места у ФСС ни ЦЗали си у нашим срцима!

ОДГОВОРИТЕ