УЕФА: Ево шта чека Црногорце...

Европска фудбалска федерација (УЕФА) покренула је дициплински поступак и против црногорског и против руског фудбалског савеза због инцидената на мечу квалификација за одлазак на Европско првенство у Француској 2016. године.

Фудбал 31.03.2015 | 16:40
УЕФА: Ево шта чека Црногорце...

Фудбалски савез Црне Горе терети се за лошу организацију утакмице која није одиграна до краја, а оба савеза су оптужена због паљења бакљи и убацивања тврдих објеката на терен. Уношење недозвољених средстава на трибину је још један у низу пропуста у организацију утакмице.

Руси траже да им се додели победа службеним резултатом 3:0, док је дијапазон казни црногорском савезу прилично широк.

У најбољем случају, Црна Гора ће неколико утакмица играти пред празним трибинама. Највероватније, "соколови" ће против Лихтенштајна у јуну и Аустрије у октобру играти без подршке навијача, а једна од могућности, мада мање вероватна, је да Црна Гора одигра један или два меча као домаћин на неутралном терену.

Могуће је и да се црногорској селекцији одузму бодови - један, два или три, а можда и да из неког бодовног минуса крене у наредни такмичарски циклус, али то је тешко очекивати. Једино сигурно је да ће ФСЦГ платити жестоку новчану казну.

Подсетимо, у првом минуту утакмице бакљом је погођен руски голман Игор Акинфејев, који је одмах пребачен у болницу, а навијач који га је погодио се предао, али је у међувремену пуштен да се брани са слободе.

Утакмица је прекинута након што је руски репрезентативац Комбаров пријавио да је погођен предметом баченим са трибина, при резултату 0:0.

Коментари / 0

Оставите коментар