UEFA: Evo šta čeka Crnogorce...

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je diciplinski postupak i protiv crnogorskog i protiv ruskog fudbalskog saveza zbog incidenata na meču kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Fudbal 31.03.2015 | 16:40
UEFA: Evo šta čeka Crnogorce...

Fudbalski savez Crne Gore tereti se za lošu organizaciju utakmice koja nije odigrana do kraja, a oba saveza su optužena zbog paljenja baklji i ubacivanja tvrdih objekata na teren. Unošenje nedozvoljenih sredstava na tribinu je još jedan u nizu propusta u organizaciju utakmice.

Rusi traže da im se dodeli pobeda službenim rezultatom 3:0, dok je dijapazon kazni crnogorskom savezu prilično širok.

U najboljem slučaju, Crna Gora će nekoliko utakmica igrati pred praznim tribinama. Najverovatnije, "sokolovi" će protiv Lihtenštajna u junu i Austrije u oktobru igrati bez podrške navijača, a jedna od mogućnosti, mada manje verovatna, je da Crna Gora odigra jedan ili dva meča kao domaćin na neutralnom terenu.

Moguće je i da se crnogorskoj selekciji oduzmu bodovi - jedan, dva ili tri, a možda i da iz nekog bodovnog minusa krene u naredni takmičarski ciklus, ali to je teško očekivati. Jedino sigurno je da će FSCG platiti žestoku novčanu kaznu.

Podsetimo, u prvom minutu utakmice bakljom je pogođen ruski golman Igor Akinfejev, koji je odmah prebačen u bolnicu, a navijač koji ga je pogodio se predao, ali je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode.

Utakmica je prekinuta nakon što je ruski reprezentativac Kombarov prijavio da je pogođen predmetom bačenim sa tribina, pri rezultatu 0:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar