Милинковић: Само да ми је да видим сина у Партизану...!

Нови тренер Партизана Зоран Милинковић у првом неформалном интервјуу до доласка у клуб каже да му је сан био да се једног дана врати у свој клуб. Његов син Владимир тренира фудбал, а Милинковић би жарко желео да га види у црно-белом.

Фудбал 31.03.2015 | 16:20
Милинковић: Само да ми је да видим сина у Партизану...!

Зоран Милинковић је после много година опет у Партизану. Био је кратко играч Партизана, а после готово три деценије вратио се у Хумску на место тренера.

Док има навијача Партизана који оспоравају његов долазак, пре свега зато што се управа "поуграла" са његовим претходником Марком Николићем, има и оних навијача који подржавају долазак Милинковића, а о томе сведочи и вест да је, заједно са представником управе Милошем Вазтуром, имао састанак са вођама Гробара са јужне трибине.

Садашња гарнитура у управи Партизана уверена је да ће са Милинковићем остварити циљ - освајање титуле првака државе. Милинковић такође у то верује, позивајући на јединство свих:

"Улога тренера је важна, али испред нас су тим и навијачи. Најважније је да будемо сви заједно у борби коју желимо да добијемо. Верујем да ће Гробари то препознати и да ће бити увек уз свој тим".

У интервјуу за клупски сајт, Милинковић је говорио о својој играчкој и тренерској каријери.

Каже да и дан-данас жали што својевремено није послушао тадашњег спортског директора Ненада Бјековића, када је 1991. године одлучио да оде у Војводину.

"Нена (Ненад Бјековић, прим. аут.) ме је наговарао да то не чиним, да се стрпим. Нисам га послушао. Касније сам увек горко жалио кад бих се тога присетио", каже нови тренер Партизана.

Као клинац је тренирао у Партизану, а собзиром на то да је са родитељима живео у Великим Црњанима (Лазаревац), сваки дан је два пута аутобусом долазио на тренинге.

"Никада нисам пропустио тренинг, а ишао сам упоредо у школу. Устајао сам са првим петловима, ишао на аутобус. Преподневни тренинг је био рано, дођем кући, ручам, мало се одморим, па опет на аутобус. И никад ми није било тешко и никад нисам зажалио, јер је била велика та љубав и према лопти и према Партизану", каже Милинковић.

Једна од најдражих Партизанових титула је она када је на клупи седео Милош Милутуновић - "Плава чигра" - а у екипи су били Момчило "Моца" Вукотић, Драган Манце, Звонко Живковић, Никица Клинчарски...

"Заиста су били наши истински идоли, много смо их волели. Те сезоне сам на свакој, али на свакој утакмици био скупљач лопти на Југу. Било је то неко друго време...", са сетом се присећа Милинковић.

Он има две кћерке и сина, који тренира фудбал.

"Од малена сам их учио да у нашој породици постоји само једна боја. Кад бих дочекао дан да видим мог Владимира у црно-белом дресу, после не бих жалио да умрем", каже нови тренер Партизана Зоран Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар