Milinković: Samo da mi je da vidim sina u Partizanu...!

Novi trener Partizana Zoran Milinković u prvom neformalnom intervjuu do dolaska u klub kaže da mu je san bio da se jednog dana vrati u svoj klub. Njegov sin Vladimir trenira fudbal, a Milinković bi žarko želeo da ga vidi u crno-belom.

Fudbal 31.03.2015 | 16:20
Milinković: Samo da mi je da vidim sina u Partizanu...!

Zoran Milinković je posle mnogo godina opet u Partizanu. Bio je kratko igrač Partizana, a posle gotovo tri decenije vratio se u Humsku na mesto trenera.

Dok ima navijača Partizana koji osporavaju njegov dolazak, pre svega zato što se uprava "pougrala" sa njegovim prethodnikom Markom Nikolićem, ima i onih navijača koji podržavaju dolazak Milinkovića, a o tome svedoči i vest da je, zajedno sa predstavnikom uprave Milošem Vazturom, imao sastanak sa vođama Grobara sa južne tribine.

Sadašnja garnitura u upravi Partizana uverena je da će sa Milinkovićem ostvariti cilj - osvajanje titule prvaka države. Milinković takođe u to veruje, pozivajući na jedinstvo svih:

"Uloga trenera je važna, ali ispred nas su tim i navijači. Najvažnije je da budemo svi zajedno u borbi koju želimo da dobijemo. Verujem da će Grobari to prepoznati i da će biti uvek uz svoj tim".

U intervjuu za klupski sajt, Milinković je govorio o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri.

Kaže da i dan-danas žali što svojevremeno nije poslušao tadašnjeg sportskog direktora Nenada Bjekovića, kada je 1991. godine odlučio da ode u Vojvodinu.

"Nena (Nenad Bjeković, prim. aut.) me je nagovarao da to ne činim, da se strpim. Nisam ga poslušao. Kasnije sam uvek gorko žalio kad bih se toga prisetio", kaže novi trener Partizana.

Kao klinac je trenirao u Partizanu, a sobzirom na to da je sa roditeljima živeo u Velikim Crnjanima (Lazarevac), svaki dan je dva puta autobusom dolazio na treninge.

"Nikada nisam propustio trening, a išao sam uporedo u školu. Ustajao sam sa prvim petlovima, išao na autobus. Prepodnevni trening je bio rano, dođem kući, ručam, malo se odmorim, pa opet na autobus. I nikad mi nije bilo teško i nikad nisam zažalio, jer je bila velika ta ljubav i prema lopti i prema Partizanu", kaže Milinković.

Jedna od najdražih Partizanovih titula je ona kada je na klupi sedeo Miloš Milutunović - "Plava čigra" - a u ekipi su bili Momčilo "Moca" Vukotić, Dragan Mance, Zvonko Živković, Nikica Klinčarski...

"Zaista su bili naši istinski idoli, mnogo smo ih voleli. Te sezone sam na svakoj, ali na svakoj utakmici bio skupljač lopti na Jugu. Bilo je to neko drugo vreme...", sa setom se priseća Milinković.

On ima dve kćerke i sina, koji trenira fudbal.

"Od malena sam ih učio da u našoj porodici postoji samo jedna boja. Kad bih dočekao dan da vidim mog Vladimira u crno-belom dresu, posle ne bih žalio da umrem", kaže novi trener Partizana Zoran Milinković.

Komentari / 0

Ostavite komentar