Јужна Морава поплавила 16 кућа

Изливањем Јужне Мораве поплављено 16 кућа у алексиначким селима Витковац и Доњи Љубеш, каже директор Водопривредног центра "Морава" Драгољуб Миљојковић.

Србија 31.03.2015 | 10:00
Јужна Морава поплавила 16 кућа

Он је прецизирао да је од јуче ниво воде на тој реци у опадању.

Јужна Морава успорава ток према улазу у природни теснац Сталаћке клисуре и то је разлог преливања у горњем току према алексиначком атару, казао је Миљојковић Тањугу.

Одбрамбени бедем на левој обали Јужне Мораве у алексиначком делу није завршен и тај пројекат је кандидован за одобравање код Светске банке за ову годину, рекао је он.

Председник општине Алексинац Ненад Станковић рекао је Тањугу да је у тој општини проглашена ванредна ситуација и да је уз петнаестак кућа у Витковцу и Доњем Љубешу поплављен велики део пољопривредног земљишта.

Стање је данас боље, Јужна Морава је у опадању и у односу на јучерашњи ниво од 4,14 метара вода је пала јутрос на 3,46 метара код моста на Јужној Морави код Алексинца, казао је Станковић.

Он је напоменуо да се прати сутација на терену и да ће се у складу са временском прогнозом предузимати мере за одбрану угроженог подручја.

Витковац и околина на левој обали Јужне Мораве била је поплављена и априла 2010. године када је причињена знатна материјална штета.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар