БиХ без Лулића на Аустријанце!

"Иако је пријатељска утакмица за нас је јако важна", рекао је селектор репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић на прес конференцији пред вечерашњи тренинг на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу, гдје "змајеви" сутра у 20:30 играју са Аустријом.

Фудбал 31.03.2015 | 15:00
БиХ без Лулића на Аустријанце!

Репрезентација Босне и Херцеговине у уторак од 20:30 часова нас стадиону "Ернст Хапел" у Бечу игра пријатељски меч против селекције Аустрије, а дан уочи меча "змајеви" ће тренирати на истом терену.

"Састају се двије пријатељске земље које воле фудбал. Ипак, учинићемо све да играмо што боље и остваримо што бољи резултат. Аустрија у континуитету игра добро у квалификацијама за ЕУРО 2016. Дакле, играмо против добре репрезентације и то је сасвим другачији меч и противник у односу на онај који смо играли прије два дана (БиХ побиједила Андору 3:0 у квалификацијама за ЕП оп.а.)", истакао је Баждаревић.

Селектор бх. репрезентације је против Аустрије одлучио "поштедјети" неке од играча.

"Позвали смо сасвим довољно играча. Одмарати никога нећемо ради одмарања. Но, учинићемо све да заштитимо здравље оних који имају малих проблема и повреда. Сенад Лулић неће бити у саставу, јер се у Андори вратио на терен након дуже повреде", казао је Баждаревић, додавши:

"Биће оних који нису играли у Андори. Након вечерашњег тренинга видјећемо да ли су сви остали спремни и здрави. Видјећемо још да ли ће наступити Сејад Салиховић. Ако нисмо ризиковали у Андори, зашто бисмо овдје".

Баждаревић сматра и да Аустрија није фаворит у сутрашњем сусрету.

"Не мислим да су они фаворит. Мислим да имамо добру репрезентацију, играју пред својом публиком и имају малу предност, али надам се да ћемо им знати одговорити. Респектујемо их, а на нама је да покажемо има ли аргумената да им одговоримо", поручио је Баждаревић, нагласивши да ће бити промјена и у формацији екипе у односу на утакмицу у Андори:

"Када размишљамо о формацији увијек имам идеју да је нападачка, али и да дефанзивно добро играмо. Задржаћемо идеју, играти нападачки, а знати се бранити што боље и колективно".

Првотимац Штурма Анел Хаџић одрастао је у Аустрији и у овој земљи стекао је фудбалску репутацију на основу које је и обукао дрес репрезентације БиХ. "Много ми значи ова утакмица, јер ми је ова земља дала могућност да напредујем. Радујем се и сретан сам због меча са Аустријом, али ипак имам своју репрезентацију и желим да покажемо квалитет у Бечу. Ако будем у могућности и дам гол, наравно, радоваћу се. Играм за своју домовину, тако да ако дам гол, понављам, радоваћу се", поручио је Хаџић.

У односу на утакмицу у Андори за састав неће конкурисати ни резервни голман Ибрахим Шехић, који ће сусрет у Бечу пропустити уз допуштење стручног штаба ради битних клупских обавеза.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

босанка

30.03.2015 19:43

Па добро је требају и други да играју

ОДГОВОРИТЕ
Name

свицарка

30.03.2015 19:44

Супер треба дати сансу и другима

ОДГОВОРИТЕ