BiH bez Lulića na Austrijance!

"Iako je prijateljska utakmica za nas je jako važna", rekao je selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević na pres konferenciji pred večerašnji trening na stadionu "Ernst Hapel" u Beču, gdje "zmajevi" sutra u 20:30 igraju sa Austrijom.

Fudbal 31.03.2015 | 15:00
BiH bez Lulića na Austrijance!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak od 20:30 časova nas stadionu "Ernst Hapel" u Beču igra prijateljski meč protiv selekcije Austrije, a dan uoči meča "zmajevi" će trenirati na istom terenu.

"Sastaju se dvije prijateljske zemlje koje vole fudbal. Ipak, učinićemo sve da igramo što bolje i ostvarimo što bolji rezultat. Austrija u kontinuitetu igra dobro u kvalifikacijama za EURO 2016. Dakle, igramo protiv dobre reprezentacije i to je sasvim drugačiji meč i protivnik u odnosu na onaj koji smo igrali prije dva dana (BiH pobijedila Andoru 3:0 u kvalifikacijama za EP op.a.)", istakao je Baždarević.

Selektor bh. reprezentacije je protiv Austrije odlučio "poštedjeti" neke od igrača.

"Pozvali smo sasvim dovoljno igrača. Odmarati nikoga nećemo radi odmaranja. No, učinićemo sve da zaštitimo zdravlje onih koji imaju malih problema i povreda. Senad Lulić neće biti u sastavu, jer se u Andori vratio na teren nakon duže povrede", kazao je Baždarević, dodavši:

"Biće onih koji nisu igrali u Andori. Nakon večerašnjeg treninga vidjećemo da li su svi ostali spremni i zdravi. Vidjećemo još da li će nastupiti Sejad Salihović. Ako nismo rizikovali u Andori, zašto bismo ovdje".

Baždarević smatra i da Austrija nije favorit u sutrašnjem susretu.

"Ne mislim da su oni favorit. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, igraju pred svojom publikom i imaju malu prednost, ali nadam se da ćemo im znati odgovoriti. Respektujemo ih, a na nama je da pokažemo ima li argumenata da im odgovorimo", poručio je Baždarević, naglasivši da će biti promjena i u formaciji ekipe u odnosu na utakmicu u Andori:

"Kada razmišljamo o formaciji uvijek imam ideju da je napadačka, ali i da defanzivno dobro igramo. Zadržaćemo ideju, igrati napadački, a znati se braniti što bolje i kolektivno".

Prvotimac Šturma Anel Hadžić odrastao je u Austriji i u ovoj zemlji stekao je fudbalsku reputaciju na osnovu koje je i obukao dres reprezentacije BiH. "Mnogo mi znači ova utakmica, jer mi je ova zemlja dala mogućnost da napredujem. Radujem se i sretan sam zbog meča sa Austrijom, ali ipak imam svoju reprezentaciju i želim da pokažemo kvalitet u Beču. Ako budem u mogućnosti i dam gol, naravno, radovaću se. Igram za svoju domovinu, tako da ako dam gol, ponavljam, radovaću se", poručio je Hadžić.

U odnosu na utakmicu u Andori za sastav neće konkurisati ni rezervni golman Ibrahim Šehić, koji će susret u Beču propustiti uz dopuštenje stručnog štaba radi bitnih klupskih obaveza.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bosanka

30.03.2015 19:43

Pa dobro je trebaju i drugi da igraju

ODGOVORITE
Name

svicarka

30.03.2015 19:44

Super treba dati sansu i drugima

ODGOVORITE