Шта причаш то, министре?! Полиција није одговорна!

Министар полиције Црне Горе Рашко Коњевић каже да полиција није одговорна за инциденте на утакмици Црна Гора - Русија.

Фудбал 31.03.2015 | 11:00
Шта причаш то, министре?! Полиција није одговорна!

Полиција Црне Горе није крива, нити одговорна за инциденте на утакмици Црна Гора - Русија у петак увече на стадиону под Горицом.

Ово каже црногорски министар полиције Рашко Коњевић, јер, додаје, органи реда не контролишу шта ко уноси на стадион.

"Што се тиче саме организације меча могу да кажем само оно што је у надлежности Министарства унутрашњих послова односно Управе полиције, а то је обезбеђивање јавног реда и мира пре, после, и током утакмице. Ми немамо надлежност у делу контроле ко ће боравити на стадиону и немамо надлежност у делу контроле шта се на стадион може уносити. То се регулише између организатора и одговарајуће агенције која обезбеђује ту врсту сервиса", рекао је Коњевић данас у Будви поводом прекинутог меча Црна Гора - Русија у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Он је изразио жаљење због тога што се десило.

"Реч је о два или три појединачна случаја од којих је један условио највећу штету фудбалској репрезентацији и држави Црној Гори".

Особа која је бацила бакљу на голмана Русије Игора Акинфејева већ у првом минуту утакмице, предала се, а црногорски министар каже да су иденфитикована и лица која су правила нереде и на другим трибинама.

Министар полиције Црне Горе позвао је друге надлежне органе да раде посао као што то ради полиција.

Упитан да ли ће се појединим навијачима/хулиганима забранити улазак на стадион, Коњевић је одговорио:

"Да бисмо то урадили, неоходно је имати одговарајућу одлуку суда. Суд процењује на бази пријаве шта је казна. Ако казна буде да неком лицу буде забрањен улаз, онда ће то морати организатор меча да обезбеди, а не полиција".

Иначе, особа која се предала полицији и потврдила да је бацила бакљу на руског голмана данас је пуштена да се брани са слободе.

Коментари / 0

Оставите коментар