Šta pričaš to, ministre?! Policija nije odgovorna!

Ministar policije Crne Gore Raško Konjević kaže da policija nije odgovorna za incidente na utakmici Crna Gora - Rusija.

Fudbal 31.03.2015 | 11:00
Šta pričaš to, ministre?! Policija nije odgovorna!

Policija Crne Gore nije kriva, niti odgovorna za incidente na utakmici Crna Gora - Rusija u petak uveče na stadionu pod Goricom.

Ovo kaže crnogorski ministar policije Raško Konjević, jer, dodaje, organi reda ne kontrolišu šta ko unosi na stadion.

"Što se tiče same organizacije meča mogu da kažem samo ono što je u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova odnosno Uprave policije, a to je obezbeđivanje javnog reda i mira pre, posle, i tokom utakmice. Mi nemamo nadležnost u delu kontrole ko će boraviti na stadionu i nemamo nadležnost u delu kontrole šta se na stadion može unositi. To se reguliše između organizatora i odgovarajuće agencije koja obezbeđuje tu vrstu servisa", rekao je Konjević danas u Budvi povodom prekinutog meča Crna Gora - Rusija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

On je izrazio žaljenje zbog toga što se desilo.

"Reč je o dva ili tri pojedinačna slučaja od kojih je jedan uslovio najveću štetu fudbalskoj reprezentaciji i državi Crnoj Gori".

Osoba koja je bacila baklju na golmana Rusije Igora Akinfejeva već u prvom minutu utakmice, predala se, a crnogorski ministar kaže da su idenfitikovana i lica koja su pravila nerede i na drugim tribinama.

Ministar policije Crne Gore pozvao je druge nadležne organe da rade posao kao što to radi policija.

Upitan da li će se pojedinim navijačima/huliganima zabraniti ulazak na stadion, Konjević je odgovorio:

"Da bismo to uradili, neohodno je imati odgovarajuću odluku suda. Sud procenjuje na bazi prijave šta je kazna. Ako kazna bude da nekom licu bude zabranjen ulaz, onda će to morati organizator meča da obezbedi, a ne policija".

Inače, osoba koja se predala policiji i potvrdila da je bacila baklju na ruskog golmana danas je puštena da se brani sa slobode.

Komentari / 0

Ostavite komentar