Нека неко сад каже да су Нијемци циције!

Баварци прете да су способни за појачање од 100.000.000 евра! Из Минхена поручују да могу да уђу у трку за најскупље играче света ако то буду хтели.

Фудбал 31.03.2015 | 10:00
Нека неко сад каже да су Нијемци циције!

Често су европски фудбалски гиганти на мети критика због трошења астрономских сума на довођење скупоцених појачања. Барселона, Реал, ПСЖ, превогати енглески премијерлигаши... Сви они издвајају огромне количине новца да би довели најатрактивнија имена са фудбалске пијаце.

Један од ретких великих клубова који има новац, али га умерено троши. Дешавало се и Баварцима да потроше велики новац за неко појачање попут Хавија Мартинеза, Марија Гецеа или Мехдије Бенатије, али ипак чешћи су случајеви да су „три мута мерили, а једном секли“ и да су водили штедљиву политику иако располажу великим финансијским капацитетима.

Када се говори о астрономским трансферима, многи често умеју да искључе Бајерн из те приче. Међутим, из минхенског клуба тврде да они могу да се упусте у трку за најскупље играче света ако то буду желели.
„Најједноставније би било да сада кажемо како Бајерн никада неће потрошити 100.000.000 евра на једно појачање. Али, нећемо то да кажемо јер Бајерн може да плати 100.000.000 евра за једног играча. Ипак, то би морала да буде нека баш интелигентна инвестиција. Не желимо да тек тако доводимо звезде. Појачања купујемо само уколико се ти играчи уклапају у Бајернову визију. Није нам проблем да играчу дамо плату од 10.000.000 евра по сезони, али мислим да ће такви случајеви у Бајерну бити реткост. Иако ће плате фудбалера на европском тржишту да расту јер је Премијер лига потписала нови велики уговор о ТВ правима“, рекао је Јан Кристијан Дрезен, члан Бајеррновог Управног одбора.

Коментари / 0

Оставите коментар