Neka neko sad kaže da su Nijemci cicije!

Bavarci prete da su sposobni za pojačanje od 100.000.000 evra! Iz Minhena poručuju da mogu da uđu u trku za najskuplje igrače sveta ako to budu hteli.

Fudbal 31.03.2015 | 10:00
Neka neko sad kaže da su Nijemci cicije!

Često su evropski fudbalski giganti na meti kritika zbog trošenja astronomskih suma na dovođenje skupocenih pojačanja. Barselona, Real, PSŽ, prevogati engleski premijerligaši... Svi oni izdvajaju ogromne količine novca da bi doveli najatraktivnija imena sa fudbalske pijace.

Jedan od retkih velikih klubova koji ima novac, ali ga umereno troši. Dešavalo se i Bavarcima da potroše veliki novac za neko pojačanje poput Havija Martineza, Marija Gecea ili Mehdije Benatije, ali ipak češći su slučajevi da su „tri muta merili, a jednom sekli“ i da su vodili štedljivu politiku iako raspolažu velikim finansijskim kapacitetima.

Kada se govori o astronomskim transferima, mnogi često umeju da isključe Bajern iz te priče. Međutim, iz minhenskog kluba tvrde da oni mogu da se upuste u trku za najskuplje igrače sveta ako to budu želeli.
„Najjednostavnije bi bilo da sada kažemo kako Bajern nikada neće potrošiti 100.000.000 evra na jedno pojačanje. Ali, nećemo to da kažemo jer Bajern može da plati 100.000.000 evra za jednog igrača. Ipak, to bi morala da bude neka baš inteligentna investicija. Ne želimo da tek tako dovodimo zvezde. Pojačanja kupujemo samo ukoliko se ti igrači uklapaju u Bajernovu viziju. Nije nam problem da igraču damo platu od 10.000.000 evra po sezoni, ali mislim da će takvi slučajevi u Bajernu biti retkost. Iako će plate fudbalera na evropskom tržištu da rastu jer je Premijer liga potpisala novi veliki ugovor o TV pravima“, rekao je Jan Kristijan Drezen, član Bajerrnovog Upravnog odbora.

Komentari / 0

Ostavite komentar