Видео: Овако штрајкују шпански играчи...

Фудбал на коленима: Понос је надвладао жељу за игром - не може се празног стомака! Судија дао знак за почетак меча, али нико није кренуо за лоптом.

Фудбал 31.03.2015 | 09:40
Видео: Овако штрајкују шпански играчи...

Картагина и Лућена су два скоро па мртва клуба. Фудбал се не игра празног стомака, и то мора да буде јасно њиховим управама. То је порука и навијача и фудбалера на њиховом међусобном сусрету у другој дивизији Сегунде Б. Замислите слику: судија Гил Коскоља даје знак за почетак меча, фудбалери једног тима уместо да појуре за лоптом клекну на траву, док се други тим загрли и окрене ка навијачима у знак протеста против управе, док се са трибина ори нешто слично нашем "управа напоље".

Како пише шпанска Марка, играчи ова два клуба не примају плату месецима, док неки буквално немају шта да једу, и морају да напусте своје домове. Историјски гледано ови тимови су увек ту негде у зони испадања, али бар са исплатама нису имали проблем. Доласци нових управа су драстично променили ситуацију.
"Лућена је увек била позната по редовним платама. Играње у овом дресу вам је гарантовао редовну исплату, Све до овог тренутка", рекао је један од навијача.

Од када су Едуардо Боузон и Хавијер Марти дошли у клуб, навијачи тврде да "од лета у клубу влада метеж, клуб постаје рушевина". Слична је прича и са Картагином. Њихов суноврат је економске природе, а чињеница је да је тренер Хулио Сезар Рибас водио клуб без уговора, и то са туристичком визом довољно осликава ситуацију!

Протест је трајао отприлике минут, утакмица је затим почела, иако је јасно да ова 22 човека нису имали превелику жељу да играју. Очигледно фудбал није једини спорт којим се фудбалери Картагине и Лућене баве. Много им је важнији онај - како преживети?

Погледајте како је фудбал пао на колена.

Коментари / 0

Оставите коментар