Video: Ovako štrajkuju španski igrači...

Fudbal na kolenima: Ponos je nadvladao želju za igrom - ne može se praznog stomaka! Sudija dao znak za početak meča, ali niko nije krenuo za loptom.

Fudbal 31.03.2015 | 09:40
Video: Ovako štrajkuju španski igrači...

Kartagina i Lućena su dva skoro pa mrtva kluba. Fudbal se ne igra praznog stomaka, i to mora da bude jasno njihovim upravama. To je poruka i navijača i fudbalera na njihovom međusobnom susretu u drugoj diviziji Segunde B. Zamislite sliku: sudija Gil Koskolja daje znak za početak meča, fudbaleri jednog tima umesto da pojure za loptom kleknu na travu, dok se drugi tim zagrli i okrene ka navijačima u znak protesta protiv uprave, dok se sa tribina ori nešto slično našem "uprava napolje".

Kako piše španska Marka, igrači ova dva kluba ne primaju platu mesecima, dok neki bukvalno nemaju šta da jedu, i moraju da napuste svoje domove. Istorijski gledano ovi timovi su uvek tu negde u zoni ispadanja, ali bar sa isplatama nisu imali problem. Dolasci novih uprava su drastično promenili situaciju.
"Lućena je uvek bila poznata po redovnim platama. Igranje u ovom dresu vam je garantovao redovnu isplatu, Sve do ovog trenutka", rekao je jedan od navijača.

Od kada su Eduardo Bouzon i Havijer Marti došli u klub, navijači tvrde da "od leta u klubu vlada metež, klub postaje ruševina". Slična je priča i sa Kartaginom. Njihov sunovrat je ekonomske prirode, a činjenica je da je trener Hulio Sezar Ribas vodio klub bez ugovora, i to sa turističkom vizom dovoljno oslikava situaciju!

Protest je trajao otprilike minut, utakmica je zatim počela, iako je jasno da ova 22 čoveka nisu imali preveliku želju da igraju. Očigledno fudbal nije jedini sport kojim se fudbaleri Kartagine i Lućene bave. Mnogo im je važniji onaj - kako preživeti?

Pogledajte kako je fudbal pao na kolena.

Komentari / 0

Ostavite komentar