На Србе смо навикли, али шта је са Холанђанима?!

Поглед на табелу квалификационе Групе А пружа изненађујућу слику. Холандија је далеко иза Чешке и Исланда. "Све мора да се мења", тврди Јохан Кројф.

Фудбал 30.03.2015 | 23:20
На Србе смо навикли, али шта је са Холанђанима?!

Ништа ново код Холанђана - блистају на мундијалима, посрћу на континенталним такмичењима.

Прошле године, Светско првенство у Бразилу завршили су на трећем месту, савладавши Бразил 3:0 у мечу за "бронзу". Четири године раније, у Јужној Африци, били су вицешампиони света.

У међувремену, Европско првенство 2012. завршили су у првој фази, са НУЛА освојених бодова у групи са Немачком, Португалом и Данском. Ни ове године им на путу ка Француској 2016 не цветају руже.
Штавише!

Тренутно, Холанђани заузимају тек треће место на табели Групе А. Први су Чеси са 13 бодова, други Исланђани са 12, а "лале" треће са седам, укључујући и срећно "ишчупан" поен минулог викенда, у ремију са Турском (пет бодова).

Да Клас Хунтелар није погодио у надокнади времена за коначних 1:1, Холандија би сада била четврта.

Више нема дилеме око тога да ће екипа Гуса Хидинка тежим путем ка пласману на ЕУРО, а најбољи фудбалер у историји те земље - Јохан Кројф, овако види стање у холандском фудбалу.

"Промене морају бити изведене и морају бити изведене брзо. Од фудбала који игра наша земља дословно боле очи. Нема никаквог помака у нашој игри и питам се када ће коначно бити укључен аларм. Према мом мишљењу, проблематична је формација, а проблематичан је и стручни штаб", поручио је троструки освајач Златне лопте (1971, 1973, 1974).

Холанђани су и меч против Турске одиграли у традиционалној формацији "4-3-3", коју је од почетка изнела стартна постава: Силесен - Ван Дер Вил, Де Фрај, Мартинс, Блинд - Вајналдум, Де Јонг, Снајдер - Афелај, Депај, Хунтелар.

До краја квалификација, "лале" ће играти и против Летоније, Исланда, још једном против Турске, Казахстана и Чешке, у последњем колу. У претходних пет кола изгубили су од Чеха (1:2) и Исланђана (0:2), ремизирали са Турском (1.1) и победили Казахстан (3:1) и Летонију (6:0).

Коментари / 0

Оставите коментар