Na Srbe smo navikli, ali šta je sa Holanđanima?!

Pogled na tabelu kvalifikacione Grupe A pruža iznenađujuću sliku. Holandija je daleko iza Češke i Islanda. "Sve mora da se menja", tvrdi Johan Krojf.

Fudbal 30.03.2015 | 23:20
Na Srbe smo navikli, ali šta je sa Holanđanima?!

Ništa novo kod Holanđana - blistaju na mundijalima, posrću na kontinentalnim takmičenjima.

Prošle godine, Svetsko prvenstvo u Brazilu završili su na trećem mestu, savladavši Brazil 3:0 u meču za "bronzu". Četiri godine ranije, u Južnoj Africi, bili su vicešampioni sveta.

U međuvremenu, Evropsko prvenstvo 2012. završili su u prvoj fazi, sa NULA osvojenih bodova u grupi sa Nemačkom, Portugalom i Danskom. Ni ove godine im na putu ka Francuskoj 2016 ne cvetaju ruže.
Štaviše!

Trenutno, Holanđani zauzimaju tek treće mesto na tabeli Grupe A. Prvi su Česi sa 13 bodova, drugi Islanđani sa 12, a "lale" treće sa sedam, uključujući i srećno "iščupan" poen minulog vikenda, u remiju sa Turskom (pet bodova).

Da Klas Huntelar nije pogodio u nadoknadi vremena za konačnih 1:1, Holandija bi sada bila četvrta.

Više nema dileme oko toga da će ekipa Gusa Hidinka težim putem ka plasmanu na EURO, a najbolji fudbaler u istoriji te zemlje - Johan Krojf, ovako vidi stanje u holandskom fudbalu.

"Promene moraju biti izvedene i moraju biti izvedene brzo. Od fudbala koji igra naša zemlja doslovno bole oči. Nema nikakvog pomaka u našoj igri i pitam se kada će konačno biti uključen alarm. Prema mom mišljenju, problematična je formacija, a problematičan je i stručni štab", poručio je trostruki osvajač Zlatne lopte (1971, 1973, 1974).

Holanđani su i meč protiv Turske odigrali u tradicionalnoj formaciji "4-3-3", koju je od početka iznela startna postava: Silesen - Van Der Vil, De Fraj, Martins, Blind - Vajnaldum, De Jong, Snajder - Afelaj, Depaj, Huntelar.

Do kraja kvalifikacija, "lale" će igrati i protiv Letonije, Islanda, još jednom protiv Turske, Kazahstana i Češke, u poslednjem kolu. U prethodnih pet kola izgubili su od Čeha (1:2) i Islanđana (0:2), remizirali sa Turskom (1.1) i pobedili Kazahstan (3:1) i Letoniju (6:0).

Komentari / 0

Ostavite komentar