Мајами: Вердаско ''ишамарао'' нервозног Рафу!

Шпански тенисер Фернандо Вердаско пласирао се у осмину финала Мастерса у Мајамију пошто је савладао земљака Рафаела Надала са 6:4, 2:6, 6:3.

Тенис 30.03.2015 | 14:20
Мајами: Вердаско ''ишамарао'' нервозног Рафу!

Трећи тенисер планете одиграо је веома нервозно – много је грешио, посебно у првом сету, али је Вердаско и поред тога морао да извуче најбоље како би победио.

Фернандо ће у осмини финала играти са бољим из меча Монако - Гарсија-Лопес.

После освојеног првог сета и лако изгубљеног другог, слабије рангирани Шпанац је у четвртом гему трећег везао четири винера форхендом и направио брејк за 3:1. При резултату 5:2 пропустио је меч лопту на сервис противника, али га то није обесхрабрило – у следећем гему је добро сервирао и био храбар из форхенда, што му је донело тријумф.

С друге стране, Надал је почео да подиже форму после паузе због повреде, али је далеко од оног играча на којег смо навикли. Први пут од 2004. десило му се да не прође у полуфинале Мајамија или Индијан Велс, тада је имао само 17 година.

Овај пораз значи да ће од понедељка поново пасти на четврто место, пошто ће га сменити Британац Енди Мари.

У првих шест гемова није било узбуђења, пошто су обојица сигурно освајали гемове на свој сервис. Онда је у седмом гему Вердаско спасао брејк лопту, да бисмо до краја сета гледали игру са много грешака у којој је на крају Фернандо био победник.

Надал је прво поклонио брејк ривалу неизнуђеном грешком, а затим и дуплом сервис грешком за 5:3, да би Вердаско узвратио услугу у наредном гему, уз три велике грешке форхендом.

Чинило се да ће се Рафа вратити потпуно у сет – повео је са 30:0, али је онда две не нарочито тешке лоптице послао у мрежу. Уследио је добар напад Вердаска по паралели за сет лопту, а онда је уследила нова Надалова грешка – 6:4.

На почетку другог сета обојица тенисера су освајали своје сервисе, али је Надал већ у првом гему имао три брејк лопте. До 2:2 вођена је изједначена борба, да би се Надал потом пробудио.

Трећи тенисер света је одлично сервирао, а такође је притискао Вердаска, што му је омогућило да освоји наредна четири гема и тако освоји други сет. Највећи отпор сународник му је пружио у седмом гему, баш на свом сервису, али му Надал тада није ни дао шансу да се врати у сет.

Надал је на почетку одлучујућег сета имао две брејк лопте, али је Вердаско после великог преокрета успео да се одбрани и поведе 1:0. Трећи рекет света је узвратио сигурним сервис гемом, да би Вердаско потом започео свој низ.

Одлично је сервирао, а потом дошао до брејка у трећем гему за 3:1, који је врло лако и потврдио. Надал је прекинуо његов низ у шестом гему, али је Вердаско наставио са сјајним сервисима који су га брзо довели на гем од победе.

При резултату 5:2 слабије рангирани Шпанац пропустио је меч лопту, али је већ у следећем гему, без већих потешкоћа, стигао до великог тријумфа после два сата и 15 минута.

Коментари / 0

Оставите коментар