Ћурчић каже: Србија има РЕАЛНЕ шансе за ЕП?! Човјече?!

Селектор "орлова" и после пораза од Португала верује да репрезентација може до трећег места у групи.

Фудбал 30.03.2015 | 15:40
Ћурчић каже: Србија има РЕАЛНЕ шансе за ЕП?! Човјече?!

После четири одигране утакмице у квалификацијама за Европско првенство 2016. у Француској, репрезентација Србије има један освојен бод.

Да би се домогли завршног тунира, "орлови" морају да буду међу прве две екипе у групи или трећи, па да кроз бараж потраже нову шансу (јер је већ јасно да не могу да буду најбољи трећепласирани).

Са игром виђеном у претходним мечевима, као и у недељу против Португала у Лисабону, тешко да ће се ишта од тога догодити.

Селектор Радоваћ Ћурчић је, међутим, оптимиста и после лисабонских 1:2.

"Математика је у игри, а постоји и реална шанса. Зависимо сада и од неких других резултата, али мислим да ће трећи бити онај ко буде имао 11-12 бодова. Мораћемо да се боримо, у свакој следећој утакмици играће само три бода, нарочито после овог пораза. Не треба се предавати, треба давати све од себе и докле год постоји шанса вероваћемо да можемо до трећег места", рекао је Ћурчић новинарима после утакмице, а преноси Бета.

Португал је тренутно водећи у групи са девет бодова, Данска и Албанија имају по седам, а Србија и Јерменија по један.

"Имали смо противника који је јачи од нас, то табела и резултат показују. Хтели смо изненађење и у неким периодима утакмице смо то и могли да урадимо", сматра селектор.

"Очекивали смо утакмицу где ће бити шанси са обе стране. Голови су пали на најгори начин и у најгорим моментима по нас, када смо добро играли. Португалу је највећи квалитет у транзицији и опасно је када рано морате да јурите резултат", додао је.

Ћурчић је истакао да је први гол много тога одредио, а да је грешка пре примљеног поготка била то што је направљен корнер.

"Имали смо много проблема, први гол је нарочито одредио ток утакмице. Када се тако нешто догоди треба много да се ризикује. Ми смо ризиковали, стабилизовали смо се на полувремену, имали смо добар период игре до изједначења. Брзо смо направили грешку, да смо издржали два или пет минута утакмица би ишла у смеру који нама одговора", осврнуо се селектор на чињеницу да су Португалци други гол дали само минут после нашег изједначења.

По Ћурчићевим речима, други примљени погодак био је велики ударац за "орлове".

"Добро смо изгледали до тог примљеног гола, који је дошао после низа наших грешака. Још десетак минута смо веровали, али губили смо полако веру како је време одмицало".

Он је додао и да се после пораза од Португала неће одрећи ниједног од играча.

"Црпимо извор из малог броја играча, немамо избор од 50 или 100. Нећемо се никоме захваљивати док мислимо да не можемо више да црпимо из њих што је потребно. Неки нису дали оно што се очекивало, али када је однос у питању, не могу данас никоме да замерим", рекао је Ћурчић.

Преостале утакмице у Групи И:

13. јун:
Јерменија - Португал
Данска - Србија

4. септембар:
Србија - Јерменија
Данска - Албанија

7. септембар:
Јерменија - Данска
Албанија - Португал

8. октобар:
Албанија - Србија
Португал - Данска

11. октобар:
Јерменија - Албанија
Србија - Португал

Директан пласман на Европско првенство у Француској обезбедиће по две репрезентације из сваке од девет квалификационих група и најбоља трећепласирана, уз домаћина.

Преосталих осам трећепласираних тимова играће међусобно бараж, после којег ће бити позната и имена четири преостала учесника.

Коментари / 0

Оставите коментар