Ćurčić kaže: Srbija ima REALNE šanse za EP?! Čovječe?!

Selektor "orlova" i posle poraza od Portugala veruje da reprezentacija može do trećeg mesta u grupi.

Fudbal 30.03.2015 | 15:40
Ćurčić kaže: Srbija ima REALNE šanse za EP?! Čovječe?!

Posle četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, reprezentacija Srbije ima jedan osvojen bod.

Da bi se domogli završnog tunira, "orlovi" moraju da budu među prve dve ekipe u grupi ili treći, pa da kroz baraž potraže novu šansu (jer je već jasno da ne mogu da budu najbolji trećeplasirani).

Sa igrom viđenom u prethodnim mečevima, kao i u nedelju protiv Portugala u Lisabonu, teško da će se išta od toga dogoditi.

Selektor Radovać Ćurčić je, međutim, optimista i posle lisabonskih 1:2.

"Matematika je u igri, a postoji i realna šansa. Zavisimo sada i od nekih drugih rezultata, ali mislim da će treći biti onaj ko bude imao 11-12 bodova. Moraćemo da se borimo, u svakoj sledećoj utakmici igraće samo tri boda, naročito posle ovog poraza. Ne treba se predavati, treba davati sve od sebe i dokle god postoji šansa verovaćemo da možemo do trećeg mesta", rekao je Ćurčić novinarima posle utakmice, a prenosi Beta.

Portugal je trenutno vodeći u grupi sa devet bodova, Danska i Albanija imaju po sedam, a Srbija i Jermenija po jedan.

"Imali smo protivnika koji je jači od nas, to tabela i rezultat pokazuju. Hteli smo iznenađenje i u nekim periodima utakmice smo to i mogli da uradimo", smatra selektor.

"Očekivali smo utakmicu gde će biti šansi sa obe strane. Golovi su pali na najgori način i u najgorim momentima po nas, kada smo dobro igrali. Portugalu je najveći kvalitet u tranziciji i opasno je kada rano morate da jurite rezultat", dodao je.

Ćurčić je istakao da je prvi gol mnogo toga odredio, a da je greška pre primljenog pogotka bila to što je napravljen korner.

"Imali smo mnogo problema, prvi gol je naročito odredio tok utakmice. Kada se tako nešto dogodi treba mnogo da se rizikuje. Mi smo rizikovali, stabilizovali smo se na poluvremenu, imali smo dobar period igre do izjednačenja. Brzo smo napravili grešku, da smo izdržali dva ili pet minuta utakmica bi išla u smeru koji nama odgovora", osvrnuo se selektor na činjenicu da su Portugalci drugi gol dali samo minut posle našeg izjednačenja.

Po Ćurčićevim rečima, drugi primljeni pogodak bio je veliki udarac za "orlove".

"Dobro smo izgledali do tog primljenog gola, koji je došao posle niza naših grešaka. Još desetak minuta smo verovali, ali gubili smo polako veru kako je vreme odmicalo".

On je dodao i da se posle poraza od Portugala neće odreći nijednog od igrača.

"Crpimo izvor iz malog broja igrača, nemamo izbor od 50 ili 100. Nećemo se nikome zahvaljivati dok mislimo da ne možemo više da crpimo iz njih što je potrebno. Neki nisu dali ono što se očekivalo, ali kada je odnos u pitanju, ne mogu danas nikome da zamerim", rekao je Ćurčić.

Preostale utakmice u Grupi I:

13. jun:
Jermenija - Portugal
Danska - Srbija

4. septembar:
Srbija - Jermenija
Danska - Albanija

7. septembar:
Jermenija - Danska
Albanija - Portugal

8. oktobar:
Albanija - Srbija
Portugal - Danska

11. oktobar:
Jermenija - Albanija
Srbija - Portugal

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj obezbediće po dve reprezentacije iz svake od devet kvalifikacionih grupa i najbolja trećeplasirana, uz domaćina.

Preostalih osam trećeplasiranih timova igraće međusobno baraž, posle kojeg će biti poznata i imena četiri preostala učesnika.

Komentari / 0

Ostavite komentar