Топи сало, јача имунитет и чисти крв

Овај „чудотворни сируп” можете припремити сами, а састојке вероватно већ имате у својој кухињи. Сетона грипа још увек не јењава, а уколико још нисте уврстили ове намирнице у своју свакодневно употребу, сада је право време да ту грешку исправите.

Здравље 30.03.2015 | 07:21
Топи сало, јача имунитет и чисти крв

Главни састојак овог сирупа је рен, моћна намирница која доказано утиче на јачање имуног система јер обилује витаминима Ц, Б1, Б6, Б2, магнезијумом, калијумом и гвожђем . Рен, као и ђумбир, убрзава метаболизам и чисти крв.

Цимет је одличан извор мангана и цинка, а његова карактеристична арома обогатиће свако јело. Доказано да цимет снижава и ниво масти и лошег холестерола, има фунгицидно дејство, односно уништава гљивице и спречава њихов раст.

Моћна комбинација меда и лимуна, позната је одавнина, а лекари саветују да се дан започне чашом млаке воде са пар капи лимуна и кашичицом домаћег меда.
Предлажемо вам да припремите овај сируп и конзумирате га два пута дневно.

РЕЦЕПТ ЗА НАПИТАК

ПОТРЕБНО ЈЕ: 150 г свежег корена рена, 3 већа лимуна, 3 кашике домаћег меда, 1 кашичица цимета, 3 цм свежег корена ђумбира.

ПРИПРМА: Ђумбир и рен ољуштите, а затим нарендајте. Лимун исцедите, а уколико користите онај из органске производње, можете користити и кору коју ћете нарендати. Помешајте све састојке, додајте мед и цимет, промешајте и сипајте у чисту теглу. Узимајте по једну кашику ујутру и увече на празан стомак.

Након што потрошите ову количину, направите паузу од месец дана, па поновите још једном.
Пре употребе консултујте се са својим лекаром и фармацеутом .

Извор: Блиц жена

Коментари / 0

Оставите коментар