На љето права чистка у Милану!

Шут карту добија пола тима! Росонери остају са 17 фудбалера у играчком кадру! Поново ће, као и претходног лета, главни циљ бити продаја Робиња.

Фудбал 29.03.2015 | 22:40
На љето права чистка у Милану!

Милан на лето прави потпуну реконструкцију тима. Одавно је познато да ће већина играча са тренутног платног списка напустити Сан Сиро, а италијански медији како се ближи јун све више спекулишу коме ће се то Росонери захвалити на сарадњи.

Према последњим информацијама са Апенина од 37 играча колико их је тренутно под уговором, Милан ће покушати да се ослободи чак њих 19. Уговори са Мексесом, Есијеном, Де Јонгом и Пацинијем сигурно неће бити продужени и они ће на лето бити слободни да потраже нове клубове, док се Ван Гинкел и Армеро враћају са позајмица у своје матичне тимове, Челси и Удинезе.

Иако имају још по годину дана уговора на излазним вратима Сан Сира су и Матри, Робињо, Бирса (тренутно на позајмици), Албертаци, Агаци, Мунтари и Закардо. Од поменуте седморице свакако ће најтеже бити продати Бразилца Робиња (такође на позајмици у Сантосу) због његове астрономске плате, али нема сумње да ће Галијани покушати "по стоти пут" да негде удоми некада велику звезду и још веће разочарење.

Око петорице фудбалера још се вага. Милан има опцију да откупи позајмљеног дефанзивца Спартака Салватореа Бокетија, Бонери истиче уговор (могуће да ће му бити понуђена сарадња), а ситуација је нејасна и око Алекса, Сапонаре и голмана Габријела.

Како ствари тренутно стоје могло би да се догоди да од домаћих играча будућу окусницу тима чине Абијати, Абате, Антонели, Де Шиљо, Монтоливо, Поли, Палета, Бонавентура, Ел Шарави и Ћерћи (уколико буде откупљен), а њима би од странаца, тврде италијански медији, требало додати само још Дијега Лопеза, Менеза, Хонду, Рамија, Запату, Суса и Нијанга. Свеукупно то је 17 фудбалера који би преживели перестројку. С обзиром на одлуку клупске управе да у наредној сезони неће бити више од 25 играча у првом тиму под уговором, то значи да би у летњем прелазном року Милан вероватно морао да доведе бар пет-шест појачања, уз опцију да ће сениорима бити прикључен неко из омладинског погона...

Коментари / 0

Оставите коментар