Na ljeto prava čistka u Milanu!

Šut kartu dobija pola tima! Rosoneri ostaju sa 17 fudbalera u igračkom kadru! Ponovo će, kao i prethodnog leta, glavni cilj biti prodaja Robinja.

Fudbal 29.03.2015 | 22:40
Na ljeto prava čistka u Milanu!

Milan na leto pravi potpunu rekonstrukciju tima. Odavno je poznato da će većina igrača sa trenutnog platnog spiska napustiti San Siro, a italijanski mediji kako se bliži jun sve više spekulišu kome će se to Rosoneri zahvaliti na saradnji.

Prema poslednjim informacijama sa Apenina od 37 igrača koliko ih je trenutno pod ugovorom, Milan će pokušati da se oslobodi čak njih 19. Ugovori sa Meksesom, Esijenom, De Jongom i Pacinijem sigurno neće biti produženi i oni će na leto biti slobodni da potraže nove klubove, dok se Van Ginkel i Armero vraćaju sa pozajmica u svoje matične timove, Čelsi i Udineze.

Iako imaju još po godinu dana ugovora na izlaznim vratima San Sira su i Matri, Robinjo, Birsa (trenutno na pozajmici), Albertaci, Agaci, Muntari i Zakardo. Od pomenute sedmorice svakako će najteže biti prodati Brazilca Robinja (takođe na pozajmici u Santosu) zbog njegove astronomske plate, ali nema sumnje da će Galijani pokušati "po stoti put" da negde udomi nekada veliku zvezdu i još veće razočarenje.

Oko petorice fudbalera još se vaga. Milan ima opciju da otkupi pozajmljenog defanzivca Spartaka Salvatorea Boketija, Boneri ističe ugovor (moguće da će mu biti ponuđena saradnja), a situacija je nejasna i oko Aleksa, Saponare i golmana Gabrijela.

Kako stvari trenutno stoje moglo bi da se dogodi da od domaćih igrača buduću okusnicu tima čine Abijati, Abate, Antoneli, De Šiljo, Montolivo, Poli, Paleta, Bonaventura, El Šaravi i Ćerći (ukoliko bude otkupljen), a njima bi od stranaca, tvrde italijanski mediji, trebalo dodati samo još Dijega Lopeza, Meneza, Hondu, Ramija, Zapatu, Susa i Nijanga. Sveukupno to je 17 fudbalera koji bi preživeli perestrojku. S obzirom na odluku klupske uprave da u narednoj sezoni neće biti više od 25 igrača u prvom timu pod ugovorom, to znači da bi u letnjem prelaznom roku Milan verovatno morao da dovede bar pet-šest pojačanja, uz opciju da će seniorima biti priključen neko iz omladinskog pogona...

Komentari / 0

Ostavite komentar