Какав тандем: Суарес - Торес! Али, само на ревијалном мечу

Стивен Џерард и Џејми Карагер окупили су на једном месту, на Енфилду, легенде Ливерпула и Премијер лиге.

Фудбал 29.03.2015 | 21:00
Какав тандем: Суарес - Торес! Али, само на ревијалном мечу

Недеља је дан за уживање навијача Ливерпула.

На једном месту - на терену Енфилда - нашли су се многи који су им годинама доносили радости, који су са њима пролазили тешке тренутке, а било је и оних који су им били само ривали, као што је Тјери Анри.

Стивен Џерард и Џејми Карагер селектирали су екипе за хуманитарни меч, који је уједно био и својеврсни опроштај легендарног капитена од црвеног дреса.

Навијачи су клицали "организаторима", али и некима које дуго и не тако дуго нису видели. Очекивано, највећу пажњу изазвао је долазак нападачког тандема који је први и вероватно једини пут заиграо на истој страни - Фернандо Торес и Луис Суарез.

Двојица нападача који су обележили епохе енглеског гиганта добили су дуге аплаузе. Уругвајац Суарез први пут се вратио у клуб од када је летос отишао у Барселону, док је Фернандо Торес у међувремену долазио на Енфилд, као играч Челсија. Неретко је био и извиждан.

"Сјајно је опет се наћи пред овом публиком. Много пута играо сам на Енфилду као противник, а данас сам опет домаћин. Јако емотивно за мене", рекао је Торес.

Какав би то тандем био да се истовремено нашао у Ливерпулу... Шпанац је носио црвени дрес од 2007. до 2011. године (142 утакмице - 81 гол), а Уругвајац од 2011. до 2014 (133 утакмице - 82 гола).

Заједно су у недељу истрчали на терен у другом полувремену. Наступили су и Анри, Џон Тери, Дидије Дрогба...

Карагерових 11: Реина, Фланаган, Карагер, Арвелоа, Кели, Кјуел, Даунинг, Лукас, Шелви, Дрогба, Балотели.

Резерве: Гулаши, Луис Гарсија, Крег Нун, Алберто Морено, Гаел Клиши, Фабио Борини, Крег Белами.

Џерардових 11: Бред Џонс, Ентони Џерард, Глен Џонсон, Тери, Рисе, Нолан, Џерард, Ћави Алонсо, Рајан Бабел, Анри, Џером Синклер.

Резерве: Скот Дан, Ешли Вилијамс, Суарез, Торес, Чарли Адам, Џеј Спиринг, Ворнок, Текшеира.

У првом полувремену наступио је и Марио Балотели и постигао гол за Карагерову екипу.

Утакмица је завршена резултатом 2:2. Карагеров тим водио је на полувремену 2:1, головима Балотелија и Дрогбе, али је екипа "Стивија Џија" изједначила до краја, головима Џерарда из два пенала.

Коментари / 0

Оставите коментар