Kakav tandem: Suares - Tores! Ali, samo na revijalnom meču

Stiven Džerard i Džejmi Karager okupili su na jednom mestu, na Enfildu, legende Liverpula i Premijer lige.

Fudbal 29.03.2015 | 21:00
Kakav tandem: Suares - Tores! Ali, samo na revijalnom meču

Nedelja je dan za uživanje navijača Liverpula.

Na jednom mestu - na terenu Enfilda - našli su se mnogi koji su im godinama donosili radosti, koji su sa njima prolazili teške trenutke, a bilo je i onih koji su im bili samo rivali, kao što je Tjeri Anri.

Stiven Džerard i Džejmi Karager selektirali su ekipe za humanitarni meč, koji je ujedno bio i svojevrsni oproštaj legendarnog kapitena od crvenog dresa.

Navijači su klicali "organizatorima", ali i nekima koje dugo i ne tako dugo nisu videli. Očekivano, najveću pažnju izazvao je dolazak napadačkog tandema koji je prvi i verovatno jedini put zaigrao na istoj strani - Fernando Tores i Luis Suarez.

Dvojica napadača koji su obeležili epohe engleskog giganta dobili su duge aplauze. Urugvajac Suarez prvi put se vratio u klub od kada je letos otišao u Barselonu, dok je Fernando Tores u međuvremenu dolazio na Enfild, kao igrač Čelsija. Neretko je bio i izviždan.

"Sjajno je opet se naći pred ovom publikom. Mnogo puta igrao sam na Enfildu kao protivnik, a danas sam opet domaćin. Jako emotivno za mene", rekao je Tores.

Kakav bi to tandem bio da se istovremeno našao u Liverpulu... Španac je nosio crveni dres od 2007. do 2011. godine (142 utakmice - 81 gol), a Urugvajac od 2011. do 2014 (133 utakmice - 82 gola).

Zajedno su u nedelju istrčali na teren u drugom poluvremenu. Nastupili su i Anri, Džon Teri, Didije Drogba...

Karagerovih 11: Reina, Flanagan, Karager, Arveloa, Keli, Kjuel, Dauning, Lukas, Šelvi, Drogba, Baloteli.

Rezerve: Gulaši, Luis Garsija, Kreg Nun, Alberto Moreno, Gael Kliši, Fabio Borini, Kreg Belami.

Džerardovih 11: Bred Džons, Entoni Džerard, Glen Džonson, Teri, Rise, Nolan, Džerard, Ćavi Alonso, Rajan Babel, Anri, Džerom Sinkler.

Rezerve: Skot Dan, Ešli Vilijams, Suarez, Tores, Čarli Adam, Džej Spiring, Vornok, Tekšeira.

U prvom poluvremenu nastupio je i Mario Baloteli i postigao gol za Karagerovu ekipu.

Utakmica je završena rezultatom 2:2. Karagerov tim vodio je na poluvremenu 2:1, golovima Balotelija i Drogbe, ali je ekipa "Stivija Džija" izjednačila do kraja, golovima Džerarda iz dva penala.

Komentari / 0

Ostavite komentar