Посљедњи тренуци лета палог авиона

На аудиоснимцима из црне кутије Џерманвингса чује се очајни капетан како покушава провалити у кабину да би преузео контролу над авионом.

Свијет 29.03.2015 | 17:58
Посљедњи тренуци лета палог авиона

Судећи према транскрипту објављеном данас, капетан Патрик Сондемер је викао у очају: "Отвори проклета врата", док је копилот Андреас Лубиц авион намјерно забио у Алпе, усмртивши притом 150 људи.

Авион је из Барселоне кренуо са око 26 минута закашњења. Главни пилот није стигао отићи у тоалет и то је рекао Лубицу при уласку у авион. У току лета су водили нормалан разговор и ништа није слутило на несрећу.

У 10:27 сати, Сондемер је од Лубица затражио да припреми слијетање у Дизелдорф, на шта је овај одговорио: "Надам се" и "Видимо се" и поручио капетану да може слободно отићи до тоалета. Тада је заблокирао врата.

Кад се главни пилот вратио из WЦ-а, повикао је: "Отвори проклета врата", а наводно их је покушао отворити и сјекиром. Лубиц је све вријеме док се то дешавало ћутао, док су се у позадини чули врисци путника.

Авион се крилом и пуном брзином у падину планине забио у 10:40 сати, а све што се у позадини у том тренутку чуло били су врисци путника.

У овој стравичној несрећи је смртно страдало 150 људи.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Проблеми с видом

29.03.2015 17:02

Бас сам процитала да му је дијагностицирана иста моја болест. Сви нису храбри да се пробуде сваки дан с тим али не могу се други казњавати због лицне несреце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

29.03.2015 20:23

Ја неверујем у ову верзију прице да су они вец за 2 дана насли главног кривца, у Немацким медијама пису да су пронасли и другу кутију али без меморијске картице и све висе пилота се зале на истрагу, па људи он да је хтео да остане упамцен по нецему срусио би авион у неки град са много висе мртвих да буде, ја мислим да су у питању милиони за авио компанију па лако је сада окривити копилота мртва уста неговоре

ОДГОВОРИТЕ