Posljednji trenuci leta palog aviona

Na audiosnimcima iz crne kutije Džermanvingsa čuje se očajni kapetan kako pokušava provaliti u kabinu da bi preuzeo kontrolu nad avionom.

Svijet 29.03.2015 | 17:58
Posljednji trenuci leta palog aviona

Sudeći prema transkriptu objavljenom danas, kapetan Patrik Sondemer je vikao u očaju: "Otvori prokleta vrata", dok je kopilot Andreas Lubic avion namjerno zabio u Alpe, usmrtivši pritom 150 ljudi.

Avion je iz Barselone krenuo sa oko 26 minuta zakašnjenja. Glavni pilot nije stigao otići u toalet i to je rekao Lubicu pri ulasku u avion. U toku leta su vodili normalan razgovor i ništa nije slutilo na nesreću.

U 10:27 sati, Sondemer je od Lubica zatražio da pripremi slijetanje u Dizeldorf, na šta je ovaj odgovorio: "Nadam se" i "Vidimo se" i poručio kapetanu da može slobodno otići do toaleta. Tada je zablokirao vrata.

Kad se glavni pilot vratio iz WC-a, povikao je: "Otvori prokleta vrata", a navodno ih je pokušao otvoriti i sjekirom. Lubic je sve vrijeme dok se to dešavalo ćutao, dok su se u pozadini čuli vrisci putnika.

Avion se krilom i punom brzinom u padinu planine zabio u 10:40 sati, a sve što se u pozadini u tom trenutku čulo bili su vrisci putnika.

U ovoj stravičnoj nesreći je smrtno stradalo 150 ljudi.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Problemi s vidom

29.03.2015 17:02

Bas sam procitala da mu je dijagnosticirana ista moja bolest. Svi nisu hrabri da se probude svaki dan s tim ali ne mogu se drugi kaznjavati zbog licne nesrece.

ODGOVORITE
Name

Rale

29.03.2015 20:23

Ja neverujem u ovu verziju price da su oni vec za 2 dana nasli glavnog krivca, u Nemackim medijama pisu da su pronasli i drugu kutiju ali bez memorijske kartice i sve vise pilota se zale na istragu, pa ljudi on da je hteo da ostane upamcen po necemu srusio bi avion u neki grad sa mnogo vise mrtvih da bude, ja mislim da su u pitanju milioni za avio kompaniju pa lako je sada okriviti kopilota mrtva usta negovore

ODGOVORITE