Људи, јел' ово онај Велс, који је Србија ''одвалила'' са 6:1?!

Фудбалска репрезентација Велса у центру је пажње светске јавности након што је глатко савладала Израел са 3:0, те у квалификацијама за Европско првенство у Француској држи прво место у групи без пораза. Шта се десило у тој селекцији од 2012. године и пораза у Новом Саду од Србије 6:1, па до сада?

Фудбал 30.03.2015 | 00:00
Људи, јел' ово онај Велс, који је Србија ''одвалила'' са 6:1?!

Велс је био у групи А квалификација за Светско првенство, где се налазила и Србија, а те 2012. године "орлови" су прегазили противничку екипу са 6:1 у Новом Саду без икаквих проблема. Ипак, Герет Бејл и другови три године касније имају веће шансе да из групе Б оду на првенство Европе од Белгије и Босне и Херцеговине које су биле у Бразилу.

Хајде да видимо да ли се променило нешто у саставу Велшана - на гостовању у Србији играли су у саставу Мајхил, Гантер, Метјуз, Едвардс, Блејк, Вилијамс, Ален, Черч, Морисон, Ремзи, Бејл.

Ако упоредимо са екипом која је глатко славила у Израелу, стубови одбране су замењени (уместо Метјуза, Едвардса и Блејка играли су Колинс, Дејвис и Тејлор), затим један везни фудбалер (уместо Черча играо је Ледли), а у самом нападу Морисона је заменио Робсон-Кану. На голу такође није било Мејхила, који се лоше провео у Србији, а уместо њега је бранио Хенеси.

Чини се да је доста нових играча заузело позиције у последње три године, у овом случају шест њих, али је окосница остала иста. Герет Бејл, Арон Рамзи и Џо Ален ударне су игле у тиму Велса, па је Крис Колман, уз пажљив одабир фудбалера на свакој позицији, направио пријатно окружење звездама Премијер лиге и Примере и тако склопио тим који је више него конкурентан у квалификацијама.

Управо је Бејл са два гола и једном асистенцијом био главни кривац што је Израел на свом терену претрпео неуспех, а један погодак дело је Рамзија.

Ако се упореде Србија и Велс, и тренутно стање на табелама њихових група, велика је разлика, шта више, огромна... Србија је у три утакмице извукла само бод и очекује је врло тешко гостовање Португалији, док Велс има из пет утакмица 11 бодова и пет више од четвртог места које држи Кипар и које гарантује само елиминацију.

И "орлови" су изменили свој састав, резултати се чекају, а Велсу су већ стигли. Уколико наставе момци са Острва да играју овим интезитетом и залагање оставе на истом нивоу, пут у Француску је више него реална ствар.

Коментари / 0

Оставите коментар