Ljudi, jel' ovo onaj Vels, koji je Srbija ''odvalila'' sa 6:1?!

Fudbalska reprezentacija Velsa u centru je pažnje svetske javnosti nakon što je glatko savladala Izrael sa 3:0, te u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj drži prvo mesto u grupi bez poraza. Šta se desilo u toj selekciji od 2012. godine i poraza u Novom Sadu od Srbije 6:1, pa do sada?

Fudbal 30.03.2015 | 00:00
Ljudi, jel' ovo onaj Vels, koji je Srbija ''odvalila'' sa 6:1?!

Vels je bio u grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, gde se nalazila i Srbija, a te 2012. godine "orlovi" su pregazili protivničku ekipu sa 6:1 u Novom Sadu bez ikakvih problema. Ipak, Geret Bejl i drugovi tri godine kasnije imaju veće šanse da iz grupe B odu na prvenstvo Evrope od Belgije i Bosne i Hercegovine koje su bile u Brazilu.

Hajde da vidimo da li se promenilo nešto u sastavu Velšana - na gostovanju u Srbiji igrali su u sastavu Majhil, Ganter, Metjuz, Edvards, Blejk, Vilijams, Alen, Čerč, Morison, Remzi, Bejl.

Ako uporedimo sa ekipom koja je glatko slavila u Izraelu, stubovi odbrane su zamenjeni (umesto Metjuza, Edvardsa i Blejka igrali su Kolins, Dejvis i Tejlor), zatim jedan vezni fudbaler (umesto Čerča igrao je Ledli), a u samom napadu Morisona je zamenio Robson-Kanu. Na golu takođe nije bilo Mejhila, koji se loše proveo u Srbiji, a umesto njega je branio Henesi.

Čini se da je dosta novih igrača zauzelo pozicije u poslednje tri godine, u ovom slučaju šest njih, ali je okosnica ostala ista. Geret Bejl, Aron Ramzi i Džo Alen udarne su igle u timu Velsa, pa je Kris Kolman, uz pažljiv odabir fudbalera na svakoj poziciji, napravio prijatno okruženje zvezdama Premijer lige i Primere i tako sklopio tim koji je više nego konkurentan u kvalifikacijama.

Upravo je Bejl sa dva gola i jednom asistencijom bio glavni krivac što je Izrael na svom terenu pretrpeo neuspeh, a jedan pogodak delo je Ramzija.

Ako se uporede Srbija i Vels, i trenutno stanje na tabelama njihovih grupa, velika je razlika, šta više, ogromna... Srbija je u tri utakmice izvukla samo bod i očekuje je vrlo teško gostovanje Portugaliji, dok Vels ima iz pet utakmica 11 bodova i pet više od četvrtog mesta koje drži Kipar i koje garantuje samo eliminaciju.

I "orlovi" su izmenili svoj sastav, rezultati se čekaju, a Velsu su već stigli. Ukoliko nastave momci sa Ostrva da igraju ovim intezitetom i zalaganje ostave na istom nivou, put u Francusku je više nego realna stvar.

Komentari / 0

Ostavite komentar