Новак: Био сам фрустриран, али искуство је чудо!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да га је Словак Мартин Клижан много намучио у другом колу Мастерса у Мајамију, као и да му је искуство помогло.

Тенис 29.03.2015 | 20:20
Новак: Био сам фрустриран, али искуство је чудо!

Ђоковић је против Клижана славио са 6:0, 5:7, 6:1, и осигурао дуел са Стивом Дарсисом из Белгије, који је победио Жила Милера из Луксембурга са 6:4, 6:7, 6:3

„Свака част Мартину на борби и што ме је намучио. Потпуно другачије је играо у другом сету, него у првом. Више пута сам био у таквим ситуацијама током каријере и очигледно је да у таквим тренуцима искуство помаже да бисте пронашли начин за преокрет“, нагласио је Ђоковић.

Као што резултат показује, Ђоковић је имао и сјајне и лоше тренутке током меча који је трајао један сат и 56 минута игре.

„Био сам фрустриран, у то нема сумње. Сваки спортиста има успоне и падове, смењују му се емоције током оваквог меча. Најважније је регруписати се и задржати веру у себе и присебност“, истакао је Ђоковић.

На крају, Ђоковић се захвалио публици на сјајној подршци коју му је пружила током тешког меча.

„Публика је била сјајна. Осећате велику страст посвећену тенису у граду. Било је много Латиноамериканаца, разноврсна публика. Они су веома емотивни и воле да буду умешани у меч. А ја уживам у сваком тренутку на терену“, рекао је српски тенисер.

Коментари / 0

Оставите коментар