ЕП: На Мешином дебију, хет-трик Едина Џека!

Босна и Херцеговина остварила је прву побједу у квалификацијама за ЕУРО 2016! На дебију селектора "змајева" Мехмеда Баждаревића, капитен Един Џеко је с три поготка срушио Андору (0:3).

Фудбал 29.03.2015 | 14:40
ЕП: На Мешином дебију, хет-трик Едина Џека!

Тек у петој утакмици квалификација за одлазак на ЕУРО 2016, "змајеви" су извојевали прву побједу!

У Андора ла Вели на Националном стадиону са вјештачком травом, Един Џеко је "хет-триком" потопио домаћина и омогућио новом селектору "змајева" Мехмеду Баждаревићу да на свом дебију упише три бода - 0:3 (0:1).

На руку БиХ ишли су и други резултати овог кола, па се уз мало среће може домоћи и директног пласмана у Француску! Велс је славио у Израелу (0:3), мада је ученицима Меше Баждаревића више одговорао неријешен резултат, да би у каснијем термину Белгија "згромила" Кипар (5:0) и издвојила се као први фаворит Групе Б.

Капитен БиХ и нападач Манчестер ситија је постигао сва три гола у 13, 49, и 62. минуту и учврстио се на вјечној листи стријелаца "змајева" са 41 поготком! Сва три пута му је мајсторски асистирао Сенад Лулић. Овај двојац свакако је најзаслужнији за сигурну побједу, али уз њих се издвојило и име Едина Вишће, који је у суботу увече био бриљантан! Створио је неколико одличних шанси и пробијао страну као од шале!

Око 1.000 навијача БиХ је аплаузима испратило национални тим БиХ, који је мора се признати у појединим тренуцима красила и беспотребна нервоза, посебно Миралема Пјанића, који је мирне душе могао да добије и директан црвени картон.

Осим побједе Меше на свом дебију, селектор је пружио шансу да дебитује Милан Ђурић из Ћезене и Един Цоцалић из Мехелена, који су оправдали његово повјерење, и то је највећи добитак "змајева" на мечу са аматерима из Андоре.

Ипак, мало због вјештачке траве пас игра није функционисала баш најбоље, а и Ведад ибишевић је промашио неколико добрих шанси које би да је "онај некадашњи" погађао и завезаних очију. Без обзира на све, сигурни смо да ће се центарфор Штутгарта вратити у форму и поново обрадовати навијаче постижући кључне поготке на које је све и навикао.

Само да прекине голгетерски пост...Можда већ за три дана у пријатељској утакмици са Аустријом у Бечу, гдје ће се видјети каква је стварно снага Мешиних "змајева".

Група Б

Израел - Велс 0:3 (0:1)

Андора - Босна и Херцеговина 0:3 (0:1)

Белгија - Кипар 4:0 (2:0)

ТАБЕЛА: Велс 11, Израел (-1) 9, Белгија (-1) 8, Кипар 6, БиХ 5, Андора 0.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

адо

29.03.2015 14:26

Рокај Дзеки...у уторак макар 2, за рају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

келе

29.03.2015 16:00

Само тако наставите. Увијек смо уз вас.

ОДГОВОРИТЕ