Француска жели да забрани "изглед проститутки"

“Оскудно” обучене жене у високим потпетицама могле би завршити у затвору, уколико буде усвојен нови закон у Француској.

Занимљивости 29.03.2015 | 09:44
Француска жели да забрани "изглед проститутки"

Француска се спрема да донесе закон који би требало да забрани “пасивно нуђење секса” и “изглед проститутке” у јавности.

Закон је усмерен на промену имиџа чувених “црвених дистрикта”, какви су Пигал и Ру Сен Дени у Паризу, у којима проститутке своје услуге нуде на улици.

Очекује се да ће нови закон натерати проститутке да облаче сасвим “обичну” гардеробу, попут фармерки и тренерки.

Међутим, раднице које раде у овом сектору, кажу да је закон “велики корак уназад”. Њихова представница за односе с јавношћу Клое Наваро каже да ће он направити “криминалце од жена и то само због начина на који се облаче”.

С друге стране, група грађана која се бори против проституције није задовољна предложеним променама, зато што не кажњавају клијенте проститутки.

Према тренутним законима, у Француској је легално и тражити и нудити новац за сексуалне услуге, уколико се оне не рекламирају.

Само подвођење, односно искориштавање проститутки, сматра се кривичним делом.

Недавно истраживање показало је да у Француској од проституције живи више од 20.000 жена и да шест од десет мушкараца и жена сматра да би бордели требало да буду легални.

У тој земљи постојало је 1.400 легалних јавних кућа, пре него што су забрањене 1946.

Бордели су и даље легални у Немачкој, Холандији и Швајцарској, а толеришу се у Шпанији. У Европи је само у Шведској и Норвешкој нелегално плаћати сексуалне услуге.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар