Нова генерација београдских дилера

Криминалци који су 2003. године хапшени и осуђивани због кријумчарења дроге један за другим излазе на слободу, па чак и иза затворских решетака покушавају да врате позиције на српском нарко-тржишту.

Србија 28.03.2015 | 21:14
Нова генерација београдских дилера

Међусобна сарадња, сукоби, борба за превласт кланова само за три месеца ове године довели су до неколико убистава и рањавања. Према подацима српских безбедносних служби, најјаче нарко-групе у Србији су јагодинска и нишка, које моћ заснивају на везама у иностранству. У Београду тржиште дели више група, а најјача је она којом руководе сарадници Луке Бојовића, вође наслеђеног земунског клана.

"Новац је суштина сваке криминалне приче. У борби за превласт они прибегавају ономе што једино и знају, а то је елиминација вође супарничке групе, рањавање као опомена за дуг, чак и обрачун са супарником из истог клана", каже за “Блиц” извор из српских безбедносних структура.

"Горан Радоман ликвидиран је јер је покушао да се осамостали и изађе из групе која му је донела милионску зараду на шверцу кокаина из Јужне Америке. Владана Величковића убили су дојучерашњи сарадници. Велибор Ћировић, некадашњи телохранитељ Средоја Шљукића и Драган Васић Гага, некадашњи вођа навијачке групе “Ултрас”, такође су рањени због личних сукоба због дрогом ", каже извор.

У међувремену на београдским улицама рањено је и неколико припадника нарко-група на нижим позицијама, међу којима је и једна девојка, која је са три хица погођена у ноге у парку на Вождовцу.

"Сва та рањавања су део сукоба унутар групе или са супарничким групацијама, углавном због дуговања", каже извор.

Извор: Србија данас

 

Коментари / 0

Оставите коментар