Nova generacija beogradskih dilera

Kriminalci koji su 2003. godine hapšeni i osuđivani zbog krijumčarenja droge jedan za drugim izlaze na slobodu, pa čak i iza zatvorskih rešetaka pokušavaju da vrate pozicije na srpskom narko-tržištu.

Srbija 28.03.2015 | 21:14
Nova generacija beogradskih dilera

Međusobna saradnja, sukobi, borba za prevlast klanova samo za tri meseca ove godine doveli su do nekoliko ubistava i ranjavanja. Prema podacima srpskih bezbednosnih službi, najjače narko-grupe u Srbiji su jagodinska i niška, koje moć zasnivaju na vezama u inostranstvu. U Beogradu tržište deli više grupa, a najjača je ona kojom rukovode saradnici Luke Bojovića, vođe nasleđenog zemunskog klana.

"Novac je suština svake kriminalne priče. U borbi za prevlast oni pribegavaju onome što jedino i znaju, a to je eliminacija vođe suparničke grupe, ranjavanje kao opomena za dug, čak i obračun sa suparnikom iz istog klana", kaže za “Blic” izvor iz srpskih bezbednosnih struktura.

"Goran Radoman likvidiran je jer je pokušao da se osamostali i izađe iz grupe koja mu je donela milionsku zaradu na švercu kokaina iz Južne Amerike. Vladana Veličkovića ubili su dojučerašnji saradnici. Velibor Ćirović, nekadašnji telohranitelj Sredoja Šljukića i Dragan Vasić Gaga, nekadašnji vođa navijačke grupe “Ultras”, takođe su ranjeni zbog ličnih sukoba zbog drogom ", kaže izvor.

U međuvremenu na beogradskim ulicama ranjeno je i nekoliko pripadnika narko-grupa na nižim pozicijama, među kojima je i jedna devojka, koja je sa tri hica pogođena u noge u parku na Voždovcu.

"Sva ta ranjavanja su deo sukoba unutar grupe ili sa suparničkim grupacijama, uglavnom zbog dugovanja", kaže izvor.

Izvor: Srbija danas

 

Komentari / 0

Ostavite komentar