Започните борбу против целулита

Уклањање "поморанџине коре" са критичних делова тела захтева дисциплину и упорност, најефикаснији су естетски третмани.

Мода и љепота 28.03.2015 | 21:08
Започните борбу против целулита

АКО сте једна од 80 одсто жена које на критичним местима на телу имају целулит, крајње је време да "испеглате" неравнине на кожи. Било да се "помораџина кора" налази на бутинама, листовима, седалном делу, стомаку или доњем делу леђа, на располагању су разне методе за њено уклањање. Од промењеног начина исхране, узимања више течности, масаже, природних препарата, свако може да изабере најбоље решење.

За почетак покушајте једном недељно да припремите воћни напитак од свеже цеђеног сока од четири велика грејпа, три лимуна и наранџе, који ћете разредити са два литра негазиране воде. Пијте током дана. Агруми помажу у разграђивању масноћа и подстичу мршављење.

Помоћи ће и ако ујутру, наташте, уместо шољице кафе, која је један од главних криваца за појаву целулита, попијете чашу топле воде у коју сте исцедили сок од једнога лимуна.

ОСЛОБАЂАЊЕ ТЕЧНОСТИ

Избаците вишак течности из масних ћелија. На тај начин драстично се смањује задржавање воде у липидном слоју. Из исхране избаците со, пијте много воде, а у јеловник уврстите природне диуретике као што су целер, шпаргла, бруснице, мирођија.

ХИДРИРАЈТЕ КОЖУ

Целулит изгледа много горе на дехидрираној кожи. Здраве масноће хидрирају кожу, јер подстичу течност да се задржи у ћелијама коже, а не у масним. Зато, једите коштуњаво воће, семенке, маслине и све масне рибе, нарочито лососа.

ЕСТРОГЕН

Овај хормон утиче на стварање целулита јер подстиче стварање масних ћелија и задржавање течности. Једна од најважнијих намирница у борби против целулита је семе лана. Лан садржи фитоестрогене који нормализују превисок ниво естрогена. Додајте га у мусли или овсену кашу. Такође, малу количину фитоестрогена имају и броколи, кељ, купус и прокељ.

КРЕМА

Крема од бршљана против целулита се припрема тако што се у 500 г свињске масти дода по 50 мл тинктуре листа бршљана, 50 мл уља чичковог корена и 50 мл уља од цветова невена. Смесу загрејати на 70 степени и уз стално мешање додати 50 мл отопљеног пчелињег воска. Готову смесу разлити у посудице и добро затворити. Свако вече пре спавања намазати крему на делове тела захваћене целулитом и масирати по 15 минута.

ЦЕЛЕР

Ова лековита биљка помаже против слабе циркулације и задржавања вишка течности у телу, побољшава прокрвљеност поткожних ткива, топи целулит. Може да се узима као салата, најбоље у комбинацији са јабуком, али и као сок. Нарендајте корен целера и две шаргарепе, прелијте са 200 мл вруће воде и додајте сок од једног лимуна. Поклопите и оставите да преноћи. Сутрадан процедите кроз газу, поделите у три дозе и попијте током дана.

МАСАЖА

Препоручује се свакодневно масирање после туширања, кремама или уљима која садрже бршљан, рузмарин, жалфију, чемпрес или кестен. Крему најмање десетак минута утрљавајте на проблематичне зоне лаганим и кружним покретима. За бољи ефекат препоручује се замотавање у фолију.

Рецимо, скувајте домаћу кафу, соц прохладите и помешајте са две-три кашике маслиновог уља. Ставите на проблематична места и замотајте целофанском фолијом. Држите 15 минута, до пола сата, па оперите млаком водом. На кожу намажите неку антицелулитну крему.

КАФА

Кофеин потпомаже разградњу масних наслага које стварају карактеристичну поморанџину кору, подстиче метаболизам и проток лимфе. Млевену кафу можете додати у гел за туширање, па добијену мешавину нанети на делове тела захваћене целулитом. Кружним покретима масирајте неколико минута. Исперите наизменичним млазовима вруће и хладне воде.

ЗЕЛЕНИ И БЕЛИ ЧАЈ

Зелени чај је идеалан у борби против целулита, и за мршављење, јер има диуретска својства, ограничава апсорпцију липида и богат је антиоксидансима. Ако не волите интензивну арому зеленога чаја, изаберите зелени чај са додацима воћних укуса или се одлучите за бели чај, који нема тако наглашен укус.

ВОДА

Треба попити шест до осам чаша воде дневно. Газирану воду пијте у мањим количинама, јер је богатија солима и поспешује задржавање воде у организму, али је у мањим количинама добра, јер садржи драгоцене минерале.

ЂУМБИР

У биљни чај додајте пола чајне кашичице свеже ренданог корена ђумбира. Ђумбир подстиче излучивање штетних материја.

МЕЗОТЕРАПИЈА

Многе жене, нажалост, ма колико биле упорне у настојању да се ослободе поморанџине коре, неће то успети саме, без примене естетских метода.

У решавању проблема целулита могу да помогну процедуре које користе радиофреквентну енергију и ултразвук, али и новији третмани - мезотерапија и липомасажа. Осим што ће се на ован начин разградити локализоване масне наслаге, овим поступцима ће се побољшати циркулација у ткиву које је прожето целулитом, лимфни ток и тонус коже, и преобликоваће се тело. Терапијом акустичним таласима, на пример, постиже се побољшање у еластичности коже за 110 одсто, што су потврдиле и студије рађене у Швајцарској, Немачкој и Америци. Истовремено долази до сагоревања депозита масти и смањења обима на угроженим подучјима.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар