Руси се жалили УЕФА-и!

Фудбалски савез Русије уложио је протест знаничницима Европске фудбалске уније због одлуке да се утакмица у Подгорици настави, након што су домаћи навијачи погодли бакљом у главу голмана Игора Акинфејева.

Фудбал 28.03.2015 | 18:40
Руси се жалили УЕФА-и!

Меч квалификационе групе Г за ЕУРО 2016 између Црне Горе и Русије прекинут је у петак увече у Подгорици у 67. минуту након поновљеног инцидента када је тврдим предметом погођен руски репрезентативац Дмитри Комбаров.

Претходно, већ у првом минуту меча, хулигани су баљком са трибина погодили голмана гостију Игора Акинфејева, након чега је он одмах на носилима изнет са терена и одвезен у болницу.

"Утакмица је требало да буде прекинута после првог минута. Повиновали смо се првој одлуци делегата меча, да се утакмица настави, након његових консултација са УЕФА. Упозорили смо делегата да ћемо уложити протест, што смо и учинили после меча", рекао је председник Фудбалског савеза Русије Николај Толстих за "Спорт Експрес".

Прекид је после првог инцидента трајао око 35 минута, а меч је коначно прекинут у 67. минуту.
Голман Акинфејев није задобио озбиљније повреде, установљено је да му је бакља нанела опекотине првог степена, али је упркос томе прегледан у Клиничком центру Црне Горе.

Коментари / 0

Оставите коментар