Rusi se žalili UEFA-i!

Fudbalski savez Rusije uložio je protest znaničnicima Evropske fudbalske unije zbog odluke da se utakmica u Podgorici nastavi, nakon što su domaći navijači pogodli bakljom u glavu golmana Igora Akinfejeva.

Fudbal 28.03.2015 | 18:40
Rusi se žalili UEFA-i!

Meč kvalifikacione grupe G za EURO 2016 između Crne Gore i Rusije prekinut je u petak uveče u Podgorici u 67. minutu nakon ponovljenog incidenta kada je tvrdim predmetom pogođen ruski reprezentativac Dmitri Kombarov.

Prethodno, već u prvom minutu meča, huligani su baljkom sa tribina pogodili golmana gostiju Igora Akinfejeva, nakon čega je on odmah na nosilima iznet sa terena i odvezen u bolnicu.

"Utakmica je trebalo da bude prekinuta posle prvog minuta. Povinovali smo se prvoj odluci delegata meča, da se utakmica nastavi, nakon njegovih konsultacija sa UEFA. Upozorili smo delegata da ćemo uložiti protest, što smo i učinili posle meča", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Rusije Nikolaj Tolstih za "Sport Ekspres".

Prekid je posle prvog incidenta trajao oko 35 minuta, a meč je konačno prekinut u 67. minutu.
Golman Akinfejev nije zadobio ozbiljnije povrede, ustanovljeno je da mu je baklja nanela opekotine prvog stepena, ali je uprkos tome pregledan u Kliničkom centru Crne Gore.

Komentari / 0

Ostavite komentar