Црногорска - брука и срамота!

Капело сматра да је меч требало завршити у првом минуту, Брновићу жао играча. Из ФС Црне Горе питају се ко после свега виђеног на мечу са Русијом да се одазове позиву у национални тим.

Фудбал 28.03.2015 | 18:00
Црногорска - брука и срамота!

Дуел квалификација за ЕУРО 2016 између Црне Горе и Русије у Подгорици обиловао је инцидентима, због чега је судија Ајтекин у 67. минуту и дефинитивно прекинуо меч.

Најпре је у првом минуту голман руске селекције Игор Акинфејев опечен бакљом са трибина, док је у 65 минута касније тврдим предметом погођен Комбаров. То је значило крај меча.

Селектор Русије Фабио Капело истакао је да је меч требало да се заврши одмах након што су хулигани бакљом погодили голмана Акинфејева.

"Да су мене питали, меч се не би играо након што је Акинфејев погођен бакљом у главу. Ово су најружнији моменти у фудбалу, нема шта да се коментарише", рекао је Капело.

Италијански стручњак додао је да је саслушао одлуку делегата и вратио екипу на терен и да није важно да ли је он размишљао о томе да повуче своје изабранике.

"Чекали смо одлуку делегата, и пошто је одлучио да се настави ми смо поступили према таквој одлуци. Ако је он донео такву одлуку, не можемо да се супростављамо. Морамо да испоштујемо одлуку", додао је Капело и рекао да је све на мечу било ружно осим интонирања химни, и то уз аплаузе.

Селектор Црне Горе Бранко Брновић упутио је извињење играчима и стручном штабу селекције Русије због прекинутог меча у Подгорици.

"Извињавам се фудбалерима и стручном штабу Русије на свему што се десило. Нормално је да утакмица буде прекинута, након што је инцидент поновљен. Играчи су утучени, нико од њих не зна да каже било шта, а не знам шта бих и ја рекао после свега. Сада смо изгубили све шансе, а чека нас и играње пред празним трибинама, не знам ни колико мечева", рекао је селектор "ђетића".

Генерални секретар ФС Црне Горе Момир Ђурђевац био је шокиран догађајима на стадиону под Горицом.

"Ми не заслужујемо ни државу, ни репрезентацију, ни национални тим, ни пласман на Европско првенство. Ми смо ту да будемо варвари и да бучемо, па да се после питамо ко смо и што смо", казао је Ђурђевац.

Према његовим речима, кад дођу велике екипе и велики играчи, Црногорци уместо да уживају у фудбалу, вређају госте.

"То је катастрофа. Ово је прелило чашу свега и неко може да каже доста. Ко да се одазове да играју за национални тим под овим условима?"

Из КБЦ Црна Гора саопштено да је голман руске репрезентације Игор Акинфејев задобио опекотине на десној страни врата. Дежурни лекар Миљан Зиндовић рекао је да је Акинфејев одмах по пријему прегледан скенером. "Руски голман је ван животне опсаности. Ради се о опекотинама првог степена, дакле благим", рекао је Зиндовић, који је задржао руског чувара мреже да детаљним прегледима.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сумља се

28.03.2015 17:05

Обзиром на величину државе сумља се да је бакља бачена из Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумња се 2

28.03.2015 17:44

А мозда И из Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ