Crnogorska - bruka i sramota!

Kapelo smatra da je meč trebalo završiti u prvom minutu, Brnoviću žao igrača. Iz FS Crne Gore pitaju se ko posle svega viđenog na meču sa Rusijom da se odazove pozivu u nacionalni tim.

Fudbal 28.03.2015 | 18:00
Crnogorska - bruka i sramota!

Duel kvalifikacija za EURO 2016 između Crne Gore i Rusije u Podgorici obilovao je incidentima, zbog čega je sudija Ajtekin u 67. minutu i definitivno prekinuo meč.

Najpre je u prvom minutu golman ruske selekcije Igor Akinfejev opečen bakljom sa tribina, dok je u 65 minuta kasnije tvrdim predmetom pogođen Kombarov. To je značilo kraj meča.

Selektor Rusije Fabio Kapelo istakao je da je meč trebalo da se završi odmah nakon što su huligani bakljom pogodili golmana Akinfejeva.

"Da su mene pitali, meč se ne bi igrao nakon što je Akinfejev pogođen bakljom u glavu. Ovo su najružniji momenti u fudbalu, nema šta da se komentariše", rekao je Kapelo.

Italijanski stručnjak dodao je da je saslušao odluku delegata i vratio ekipu na teren i da nije važno da li je on razmišljao o tome da povuče svoje izabranike.

"Čekali smo odluku delegata, i pošto je odlučio da se nastavi mi smo postupili prema takvoj odluci. Ako je on doneo takvu odluku, ne možemo da se suprostavljamo. Moramo da ispoštujemo odluku", dodao je Kapelo i rekao da je sve na meču bilo ružno osim intoniranja himni, i to uz aplauze.

Selektor Crne Gore Branko Brnović uputio je izvinjenje igračima i stručnom štabu selekcije Rusije zbog prekinutog meča u Podgorici.

"Izvinjavam se fudbalerima i stručnom štabu Rusije na svemu što se desilo. Normalno je da utakmica bude prekinuta, nakon što je incident ponovljen. Igrači su utučeni, niko od njih ne zna da kaže bilo šta, a ne znam šta bih i ja rekao posle svega. Sada smo izgubili sve šanse, a čeka nas i igranje pred praznim tribinama, ne znam ni koliko mečeva", rekao je selektor "đetića".

Generalni sekretar FS Crne Gore Momir Đurđevac bio je šokiran događajima na stadionu pod Goricom.

"Mi ne zaslužujemo ni državu, ni reprezentaciju, ni nacionalni tim, ni plasman na Evropsko prvenstvo. Mi smo tu da budemo varvari i da bučemo, pa da se posle pitamo ko smo i što smo", kazao je Đurđevac.

Prema njegovim rečima, kad dođu velike ekipe i veliki igrači, Crnogorci umesto da uživaju u fudbalu, vređaju goste.

"To je katastrofa. Ovo je prelilo čašu svega i neko može da kaže dosta. Ko da se odazove da igraju za nacionalni tim pod ovim uslovima?"

Iz KBC Crna Gora saopšteno da je golman ruske reprezentacije Igor Akinfejev zadobio opekotine na desnoj strani vrata. Dežurni lekar Miljan Zindović rekao je da je Akinfejev odmah po prijemu pregledan skenerom. "Ruski golman je van životne opsanosti. Radi se o opekotinama prvog stepena, dakle blagim", rekao je Zindović, koji je zadržao ruskog čuvara mreže da detaljnim pregledima.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sumlja se

28.03.2015 17:05

Obzirom na veličinu države sumlja se da je baklja bačena iz Srbije.

ODGOVORITE
Name

Sumnja se 2

28.03.2015 17:44

A mozda I iz Republike Srpske

ODGOVORITE