Немаш ни евро, а хоћеш да имаш тим! Ма, може! Ево...

Великом броју познатих играча уговори истичу крајем јуна, па већ сада могу да вагају понуде и себи обезбеде квалитетан тим, али и прилично уносне уговоре.

Фудбал 28.03.2015 | 13:40
Немаш ни евро, а хоћеш да имаш тим! Ма, може! Ево...

Наредног лета највећи европски клубови још једном ће се надметати у томе ко ће потрошити више милиона на нова појачана, али неће баш за све велике играче морати да се издвоји баснослофна цифра европских новчаница. Напротив, великом броју познатих играча уговори истичу крајем јуна, па већ сада могу да вагају понуде и себи обезбеде квалитетан тим, али и прилично уносан уговор.

Каталонски Спорт саставио је иделан тим од 11 играча који ће овог лета бити слободни у избору средине.

На голу се нашао искусни португалски чувар мреже Бето, који је у досадашњем току сезоне 18 пута стајао на голу Севиље у Примери, али је зимус одбио да продужи сарадњу.

На боковима су се нашла два десна бека. Дани Алвес је можда и најатрактивнији и један од најквалитетнијих играча са ове листе, а за његове услуге најозбиљније се интересовао Пари Сен Жермен.

Други бек је Глен Џонсон, који је достигао лимит у дрсу Ливерпула и жели да промени средину. Раније су га желели Реал и Барса, а недавно је најгласнија била Рома.

На штоперима су своја места нашли Рон Влар и Коло Туре. Холанђанин је на себе скренуо пажњу на Светском првенству у Бразилу и неће му бити тешко да пронађе нову средину, док је дефанзивац из Обале Слоноваче у потпуном заласку каријере, али ће му реноме који је градио током каријере сигурно помоћи да обезбеди још један квалитетан уговор.

Сами Кедира је недавно дефинитивно саопштио да напушта Реал Мадрид и да жели у неки друиги клуб. Мурињо би га радо видео у Челсију, а Ђозеп Гвардиола у Бајерну, а своју прилику вреба и Шалке.

Каталонци су на другу позицију у централном делу везног реда поставили Камерунца Стефана Мбиу. Увек захвални фудбалер покушаће да оствари још један уносан трансфер, али тешко да ће завршити у неком од највећих клубова у Европи. Мада, никад се не зна када су слободни играчи у питању.

Испред њих двојице француски уметник са лоптом Јоан Гуркуф, који би коначно могао да потврди класу у неком већем клубу него што је то Лион. Силне повреде на Жерлану спутале су га да покаже снатно више, па би сада коначно могао да разбије тај малер и пронађе клуб по својој мери.

Џејмс Милнер ће бити свакако један од омиљенијих играча у овом прелазном року. Иако не спада у групу фудбалских виротуза, многи клубови у Еврпи би радо видели овог борбеног везисту у својим редовима. Интер и Рома су до сада били најозбиљнији.

Јевген Конопљанка је зимус усталасао трансфер тржиште. Прошле године је готово потписао за Ливерпул, а зимус су покушали да га доведу Тотенхем и Рома. Ипак, украјински Меси ће сада моћи далеко опуштеније да бира уносне понуде.

Андре Пјер Жињак је чини се у правом тренутку одиграо једну од бољих сезона у својој каријери, па би сада као слободан играч могао да заврши у неком европском великану. Једно време се помињао као потенцијално појачање Арсенала, али је интересовање Арсена Венгера опало како је Оливије Журу почео да решета мреже ривала.

Коментари / 0

Оставите коментар