Nemaš ni evro, a hoćeš da imaš tim! Ma, može! Evo...

Velikom broju poznatih igrača ugovori ističu krajem juna, pa već sada mogu da vagaju ponude i sebi obezbede kvalitetan tim, ali i prilično unosne ugovore.

Fudbal 28.03.2015 | 13:40
Nemaš ni evro, a hoćeš da imaš tim! Ma, može! Evo...

Narednog leta najveći evropski klubovi još jednom će se nadmetati u tome ko će potrošiti više miliona na nova pojačana, ali neće baš za sve velike igrače morati da se izdvoji basnoslofna cifra evropskih novčanica. Naprotiv, velikom broju poznatih igrača ugovori ističu krajem juna, pa već sada mogu da vagaju ponude i sebi obezbede kvalitetan tim, ali i prilično unosan ugovor.

Katalonski Sport sastavio je idelan tim od 11 igrača koji će ovog leta biti slobodni u izboru sredine.

Na golu se našao iskusni portugalski čuvar mreže Beto, koji je u dosadašnjem toku sezone 18 puta stajao na golu Sevilje u Primeri, ali je zimus odbio da produži saradnju.

Na bokovima su se našla dva desna beka. Dani Alves je možda i najatraktivniji i jedan od najkvalitetnijih igrača sa ove liste, a za njegove usluge najozbiljnije se interesovao Pari Sen Žermen.

Drugi bek je Glen Džonson, koji je dostigao limit u drsu Liverpula i želi da promeni sredinu. Ranije su ga želeli Real i Barsa, a nedavno je najglasnija bila Roma.

Na štoperima su svoja mesta našli Ron Vlar i Kolo Ture. Holanđanin je na sebe skrenuo pažnju na Svetskom prvenstvu u Brazilu i neće mu biti teško da pronađe novu sredinu, dok je defanzivac iz Obale Slonovače u potpunom zalasku karijere, ali će mu renome koji je gradio tokom karijere sigurno pomoći da obezbedi još jedan kvalitetan ugovor.

Sami Kedira je nedavno definitivno saopštio da napušta Real Madrid i da želi u neki druigi klub. Murinjo bi ga rado video u Čelsiju, a Đozep Gvardiola u Bajernu, a svoju priliku vreba i Šalke.

Katalonci su na drugu poziciju u centralnom delu veznog reda postavili Kamerunca Stefana Mbiu. Uvek zahvalni fudbaler pokušaće da ostvari još jedan unosan transfer, ali teško da će završiti u nekom od najvećih klubova u Evropi. Mada, nikad se ne zna kada su slobodni igrači u pitanju.

Ispred njih dvojice francuski umetnik sa loptom Joan Gurkuf, koji bi konačno mogao da potvrdi klasu u nekom većem klubu nego što je to Lion. Silne povrede na Žerlanu sputale su ga da pokaže snatno više, pa bi sada konačno mogao da razbije taj maler i pronađe klub po svojoj meri.

Džejms Milner će biti svakako jedan od omiljenijih igrača u ovom prelaznom roku. Iako ne spada u grupu fudbalskih virotuza, mnogi klubovi u Evrpi bi rado videli ovog borbenog vezistu u svojim redovima. Inter i Roma su do sada bili najozbiljniji.

Jevgen Konopljanka je zimus ustalasao transfer tržište. Prošle godine je gotovo potpisao za Liverpul, a zimus su pokušali da ga dovedu Totenhem i Roma. Ipak, ukrajinski Mesi će sada moći daleko opuštenije da bira unosne ponude.

Andre Pjer Žinjak je čini se u pravom trenutku odigrao jednu od boljih sezona u svojoj karijeri, pa bi sada kao slobodan igrač mogao da završi u nekom evropskom velikanu. Jedno vreme se pominjao kao potencijalno pojačanje Arsenala, ali je interesovanje Arsena Vengera opalo kako je Olivije Žuru počeo da rešeta mreže rivala.

Komentari / 0

Ostavite komentar