Избјегли контролне дојавом о бомби

Дојава о постављеној бомби у бањалучкој Медицинској школи била је лажна, утврђено је контрадиверзионим прегледом свих просторија који су обавили припадници Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Бањалука.

Република Српска 27.03.2015 | 19:25
Избјегли контролне дојавом о бомби

Лажно упозорење стигло је у петак нешто послије девет часова ујутро на телефон секретара школе, који је обавијестио директора, а он је одмах потом позвао полицију.

"Кад је назвао рекао је да је у школи бомба и да ће експлодирати за пола сата", казао је независним један од запослених у овој установи.

Према његовим ријечима, веома брзо на лице мјеста су дошли ватрогасци, возило Хитне помоћи и полиција. Ђаци, професори и особље су одмах након дојаве евакуисани, па се наставни процес није наставио за ученике који иду у прву смјену.

Занимљиво је да је ученици првих разреда ове образовне установе у петак требало да имају контролне радове из њемачког и латинског језика у часовима након великог одмора, што је спријечено лажном дојавом, па неколицина професора сумња да иза ње стоји управо неко од ученика.

Полиција у Бањалуци у посљедњих мјесец дана има пуне руке посла када су дојаве о бомбама у питању, за које се сваки пут испостави да су лажне.

Крајем фебруара у року од само неколико дана запослени у бањалучком Основном суду два пута су евакуисани због лажне дојаве о експлозивној направи.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар