Izbjegli kontrolne dojavom o bombi

Dojava o postavljenoj bombi u banjalučkoj Medicinskoj školi bila je lažna, utvrđeno je kontradiverzionim pregledom svih prostorija koji su obavili pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Republika Srpska 27.03.2015 | 19:25
Izbjegli kontrolne dojavom o bombi

Lažno upozorenje stiglo je u petak nešto poslije devet časova ujutro na telefon sekretara škole, koji je obavijestio direktora, a on je odmah potom pozvao policiju.

"Kad je nazvao rekao je da je u školi bomba i da će eksplodirati za pola sata", kazao je nezavisnim jedan od zaposlenih u ovoj ustanovi.

Prema njegovim riječima, veoma brzo na lice mjesta su došli vatrogasci, vozilo Hitne pomoći i policija. Đaci, profesori i osoblje su odmah nakon dojave evakuisani, pa se nastavni proces nije nastavio za učenike koji idu u prvu smjenu.

Zanimljivo je da je učenici prvih razreda ove obrazovne ustanove u petak trebalo da imaju kontrolne radove iz njemačkog i latinskog jezika u časovima nakon velikog odmora, što je spriječeno lažnom dojavom, pa nekolicina profesora sumnja da iza nje stoji upravo neko od učenika.

Policija u Banjaluci u posljednjih mjesec dana ima pune ruke posla kada su dojave o bombama u pitanju, za koje se svaki put ispostavi da su lažne.

Krajem februara u roku od samo nekoliko dana zaposleni u banjalučkom Osnovnom sudu dva puta su evakuisani zbog lažne dojave o eksplozivnoj napravi.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar