Вучић: Србији се не гледа кроз прсте

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Србија жели да постане дио европске породице и да ће то постићи тешким радом, одговорним приступом и реформама, те да је смијешна теза да јој ЕУ "гледа кроз прсте".

Србија 27.03.2015 | 16:33
Вучић: Србији се не гледа кроз прсте

Вучић је послије састанка са високим представником ЕУ Федериком Могерини рекао да је искрено разговарао о отварању првих поглавља у преговорима, те навео да постоји још обавеза које Србија мора да испуни.

"Она је показала вољу и жељу да ће ове године бити нека поглавља отворена да би показала да се поштује наш рад и европско опредељење", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре у Влади Србије.

Он је поновио да су за Србију политичка и економска безбједност од кључне важности и да ће Влада водити политику која јој то обезбјеђује.

Говорећи о односима са Албанијом, Вучић је нагласио да Београд жели добре односе са Тираном и да ће ускоро са представницима албанске државе да "закуца на врата" европских званичника, укључујући и Могеринијеву да би добили финансијску подршку за заједничке инфраструктурне пројекте.

Могеринијева је изјавила да ЕУ види европску будућност Србије и да је спремна да прва преговарачка поглавља буду отворена ове године.

Она је навела да је бриселски дијалог био једна од тема разговора и то да се формирање заједнице српских општина стави на дневни ред наредне рунде дијалога.

Када је ријеч о припадницима српске цивилне заштите на Космету, коју Приштина третира као паравојну формацију, Могеринијева је рекла да је јуче разматрано то питање и да мисли да је ријешено на позитиван начин.

Она је захвалила Вучићу за лидерство, посебно када је ријеч о провођењу економских реформи, договора из Брисела, као и на напорном раду на пољу европских инетеграција. Могеринија је захвалила Србији за начин којим предсједава ОЕБС.

Коментари / 0

Оставите коментар