Легендарна Монца испада из Ф1?!

Власник Формуле 1 Берни Еклстон ставио је до знања да би и овогодишња Велика награда Италије на стази у Монци могла да испадне из календара, баш као и трка у Немачкој.

Остали спортови 28.03.2015 | 12:20
Легендарна Монца испада из Ф1?!

Еклстон је на питање новинара да ли би легендарна Монца могла да буде жртва као и немачка трка, одговорио да "се не може увек имати оно што се жели".

"Оно што оде, отишло је. Многе ствари желели бисмо у животу, али не можемо да их имамо, јер не можемо да их приуштимо", рекао је Еклстон уочи Велике награде Малезије на стази Сепанг, а преноси агенција АФП.

Он је нагласио да би "било страшно" да Европа изгуби и своје преостале трке у Формули 1 и да би то практично значило да се више не ради о светском шампионату.

"Проблем у Немачкој је у томе што је Нирбургринг потрошио огроман позајмљен новац, а да заиста није било потребе за толиком потрошњом. Ствар је у томе што су они заборавили да врате новац, што свакако шаље лошу поруку", рекао је Еклстон.

Раније овог месеца отказана је овогодишња трка за ВН Немачке која је требало да буде одржана на стази у Хокенхајму 19. јула.

Тврдња да лоше вести често "не долазе саме" добило је своју потврду и овог петка, када је ББЦ објавио да Рено размишља да се повуче из Формуле 1, у којој моторима снабдева екипе Ред Була и Торо Росоа.

"Размишљамо о много могућности, укључујући и напуштање Формуле 1 ако се она испостави као лоша за репутацију Реноа", рекао је први човек тог произвођача, Сирил Абитебул.

Рено је 2012. и 2013. својим моторима "погурао" Ред Бул до титула, пре него што је Мерцедес загосподарио стазама у 2014. На старту ове сезоне, Мерцедесови возачи су доминирали у првој трци, у Аустралији, док је Ред Бул завршио трку са кругом заостатка за победником и актуелним прваком, Луисом Хамилтоном.

Коментари / 0

Оставите коментар